Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Sase cazuri noi de COVID! Un om a murit. Se discuta restrictionarea din nou

Publicat

in

Sase cazuri noi de COVID! Județul Vaslui înregistrează tot mi multe cazuri noi de infecții cu coronavirus. Practic în ultima săptămână au fost raportate zilnic noi îmbolnăviri. În ultimele 24 de ore au fost depistate șase cazuri noi: cinci la Vaslui și unul la Bârlad. De asemenea, un pacient internat la Spitalul din Bârlad, la Secția ATI, ventilat mecanic, a murit. 

În județul Vaslui au fost înregistrate peste 30 de cazuri noi în mai puțin de o săptămână. Miercuri au fost înregistrate 11 cazuri noi, joi 12, iar vineri 5, iar sâmbătă 6. Printre infectații cu noul coronavirus se află și un medic veterinar, soția și soacra acestuia. Cel mai probabil cei trei s-au infectat în urma unui sejur pe litoral.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, dr. Raed Arafat, a declarat referindu-se la numărul mare de noi cazuri de COVID-19, că “dinamica este crescătoare, nu este sub control”.

“Aceste date ne spun că situaţia este încă într-o dinamică crescătoare, nu este sub control. Apar focare, dar există şi transmitere comunitară foarte importantă. Sunt zone mai afectate în acest moment, dar asta nu înseamnă că celelalte sunt scutite. Pot şi ele oricând să înceapă să aibă mai multe cazuri”, atrage atenţia şeful DSU la stiri.tvr.ro.

Cazuri noi de COVID. Regulile trebuie respectate

Arafat afirmă că oamenii trebuie să respecte regulile – purtarea măştii, evitarea locurilor aglomerate, igiena mâinilor.

“Nimeni nu vrea să se întoarcă la restricţii, este discutată în acest moment intenţia restricţionării din nou, dar, ca să nu ajungem la acest lucru, trebuie să aplicăm regulile de distanţare şi de purtare a măştii, de evitare a contactului cu persoanele care au risc de transmitere”, a subliniat dr. Arafat.

Şeful DSU a adăugat că principala provocare acum este dată de faptul că, odată cu creşterea numărului cazurilor, va creşte şi numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă, ceea ce pune pune presiune pe sistemul sanitar.

Până astăzi, 12 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.535 de cazuri. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.387 au fost externate. 21.545 de pacienți vindecați și 1.842 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 532 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere. Până astăzi, 1.884 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 11.07.2020 (10:00) – 12.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 13 decese (10 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Decesele internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Călărași, Ialomița, Prahova, Suceava, Vaslui și Vrancea.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 1 deces la o persoană de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 456 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 847.586 de teste.

În articolul:

Sase cazuri noi de COVID!

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.