Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Explozie de cazuri COVID! Focare la doua fabrici de confectii, la Penitenciar, ISU si Spital

Publicat

in

Explozie de cazuri COVID! Explozie a numarului de infectii cu noul coronavirus. 12 de persoane au fost confirmate pozitiv intr-o singura zi. Estea vorba despre cazuri inregistrate la Penitenciarul Vaslui, Spitalul de Urgenta, si doua mari societati comerciale. Ambele au activitate in domeniul confectiilor. Una este din Barlad, alta din Vaslui. De altfel, cele mai multe cazuri provin de la fabricile respective.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat joi  că alţi doi angajaţi ai Penitenciarului Vaslui au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Cei doi sunt contacţi ai primului caz confirmat în unitate.

Vă informăm că alţi doi angajaţi ai Penitenciarului Vaslui au fost confirmaţi pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Aceştia fac parte din grupul de contacţi atribuit cazului confirmat în data de 13.07.2020”.

Inca un medic si o asistenta au fost confirmati pozitiv

Un al treilea medic de la sectia ORL si o asistenta de la Spitalul de Urgenta Vaslui au COVID. Unul din cazuri a fost descoperit din intamplare atunci cand cadrul medical a solicitat efectuarea unui test pentru a putea pleca in concediu in Grecia. Testul a fost pozitiv. Numai la Policlinica Vaslui sunt 16 cazuri confirmate si alti cinci medici la Spitalul de Urgenta.


50 de persoane sunt internate în spital. 22 de persoane au decedat, 151 de persoane externate din spital și 20 persoane pozitive la domiciliu.

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al Județului Vaslui sunt trei subofițeri diagnosticați pozitiv SARS-Cov-2 (COVID-19), asimptomatici. Toți cei trei subofițeri sunt de la Detașamentul de pompieri Vaslui.


Primul subofițer confirmat pozitiv a fost contactul soției sale, care lucrează la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, la Serviciul financiar). Cel de-al doilea subofițer confirmat pozitiv, este coleg de birou cu primul infectat COVID-19. Cel de-al treilea subofițer a participat la misiuni alături de cel de-al doilea infectat și este unul dintre cei patru pompieri aflați în izolare.


Este în curs o anchetă epidemiologică, iar la finalizarea acesteia, în funcție de rezultate vor fi dispuse măsuri.
“Menționăm faptul că nu a fost afectată capacitatea operativă a unității. Personalul ISU este în permanență instruit în ceea ce privește măsurile de protecție și dezinfectarea spațiilor. În același timp fiind asigurate materialele de protecție și substanțele dezinfectante”, spun cei de la ISU Vaslui.

Până astăzi, 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 777 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, din aproximativ 19.000 de teste efectuate.

Astfel, numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 35.003. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate. 22.189 de pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 1.971 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 15.07.2020 (10:00) – 16.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 19 decese (14 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Brașov, Constanța, Galați, Harghita, Mehedinți, București, Neamț, Prahova, Suceava, Timiș și Vâlcea.

Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane de peste 80 de ani.

18 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 777 noi cazuri de îmbolnăvire, din peste aproximativ 19.000 de teste efectuate..

La ATI, în acest moment, sunt internați 261 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 906.015 teste. 

În articolul

Explozie de cazuri COVID!

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.