Conecteaza-te cu noi

StiriEst

S-a dublat numarul vasluienilor care refuza internarea. Zeci de infectati stau acasa

Publicat

in

Medicul cu coronavirus a refuzat internarea

S-a dublat numarul vasluienilor care refuza internarea. La nivelul județului Vaslui, conform raportării Direcției de Sănătate Publică Vaslui, nicio persoană nu se află în izolare la domiciliu. De semenea, nicio persoană nu se află în carantină la data curentă. De la începutul pandemiei, în județul Vaslui au fost 264 de cazuri confirmate cu COVID-19. 52 de persoane sunt în prezent internate în spital, 22 de oameni au murit. În același timp, 151 de persoane au fost declarate vindecate și 39 de vasluieni pozitivi au refuzat internarea. Numărul lor aproape s-a dublat în ultimele 24 de ore. 

Bolnavii COVID care refuza internarea, risca sa ramana fara monitorizare medicala

Pacienţii infectați cu noul coronavirus și externaţi la cerere riscă să nu mai fie monitorizaţi de nimeni. În Olt, spre exemplu, medicii de la Ambulanță refuză să mai meargă la domiciliul celor infectaţi. Direcţia de Sănătate Publică le ceruse ajutorul pentru monitorizare și consultații, dar acest lucru este aproape imposibil de făcut, spun medicii. 

Principala problemă invocată de medici este aceea că această nouă sarcină le paralizează, practic, activitatea curentă. În plus, spun ei, nu știu ce protocol ar trebui să urmeze, având în vedere că nu au fost instruiți, iar consultația unui pacient cu covid ar trebui realizată după niște reguli stricte.

S-a dublat numarul vasluienilor care refuza internarea. Zeci de infectati stau acasa

Nici resursa umană nu este suficientă, explică șefa de la Serviciul de Ambulanță, care dă exemplul unei zile în care are în tură un singur medic ce ar trebui să răspundă și solicitărilor venite la 112 și să meargă să îi consulte pe pacienții cu covid.

În câteva zile, în Olt sunt 126 de pacienți infectați cu noul coronavirus care au refuzat internarea sau s-au externat la cerere şi care insistă că sunt asimptomatici şi nu au nevoie de medic.

Pe acești pacienți ar fi trebuit să-i consulte pentru prima dată un medic de la Ambulanţă şi să-i convingă să meargă la spital, în caz contrar pacienţii fiind rugaţi să semneze că refuză internarea şi că îşi asumă riscurile.

În articolul

S-a dublat numarul vasluienilor care refuza internarea. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.