CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

Știri Neamț

Se inchid cresele din Piatra-Neamt. Cinci copii infectati

Publicat

in

Toate creşele din Piatra-Neamţ vor fi închise pe o perioadă nedeterminată începând din data de 20 iulie, după ce 5 copii până în trei ani au fost depistați cu COVID-19 în focarul de la creșa din cartierul Dărmănești.

Rezultatele testelor la coronavirus au ieșit pozitive în cazul a 5 copii de la Creșa nr. 5 din municipiul Piatra-Neamț, din 15 câți erau îngrijiți. Pentru că au vârste mici, de până în trei ani, măsura recomandată este internarea lor în spital pentru a fi supravegheați și tratați.

”Pentru că suntem în această perioadă fără cadru legislativ, recomandarea este de a fi internați, pentru că medicul le poate urmări evoluția. Ceilalți 10 copii au teste negative”, a declarat dr. Daniela Marcoci, din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț.

În focarul COVID-19 de la creșa din cartierul Dărmănești mai este încă o angajată care a primit astăzi rezultatul pozitiv la test. În total sunt infectate 7 angajate, din cele 9 în total, dintre care două asistente medicale.

Focarul a izbucnit în 14 iulie și în urma testărilor inițiale au fost depistate șase angajate pozitive, toate internate în spital din 16 iulie.

Din ancheta epidemiologică reiese că una din angajate a mers, în 7 iulie, la medicul de familie, acuzând dureri de spate. A primit rețetă și concediu medical, iar starea ei a evoluat cu febră, dureri în gât și amețeli. S-a întors la serviciu în zilele de 13 și 14 iulie, iar medicul de familie a anunțat DSP Neamț, în 14 iulie, că are o pacientă cu simptome COVID-19 care lucrează la creșă, scrie mesagerulneamt.ro.

Unitatea a fost închisă din 15 iulie și urma să fie dezinfectată.

În articolul

Se inchid cresele din Piatra-Neamt. Cinci copii infectati

Populare