Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Copil batut si violat intr-un centru din Falciu

Publicat

in

Copilăria unui băiat de numai 9 ani a fost furată de către autoritățile statului român. Pentru furtul unui sac de nuci, lui Alexandru-Dănuț Spoitoru i s-a întocmit dosar penal și a fost închis timp de 3 ani de zile la Centrul de Reeducare și Reabilitare pentru Copii Fălciu. În centru, minorul a suferit bătăi nenumărate și umilințe greu de imaginat. Acesta a fost abuzat sexual de unul dintre colegii mai mari care la final a și urinat pe el. La fel de grav este și faptul că nimeni din administrația și conducerea Centrului respectiv nu a luat măsuri pentru stoparea violenței, ba chiar a încurajat-o.

După ce a fost judecat cazul, Tribunalul Vaslui a hotărât ca minorul să fie internat la Centrul de Reeducare și Reabilitare pentru copii Fălciu. Astfel, Dănuț a ajuns să-și petreacă următorii trei ani de zile închis la peste 100 de km distanță de casă.

Regimul de executare a pedepsei privative de libertate i-a făcut mai mult rău decât bine, și l-a împins pe copil în mrejele viciilor și ale infracțiunilor din cauza anturajului și a mediului toxic din interiorul centrului. Copilul de doar 9 ani a ajuns în scurt timp să fumeze și să consume alcool – produse interzise minorilor, care proveneau din furturi și tâlhării comise de-a lungul timpului atât în casele sătenilor cât și pe la sediile instituțiilor precum primăria, biserica și bineînțeles, în magazinele de pe raza comunei Fălciu.

Drama familiei Spoitoru a început în luna decembrie 2014, atunci când reprezentanții autorităților locale și județene s-au prezentat la poarta casei pentru a-l ridica pe minor de la domiciliu, dar și pentru a prelua din familie alți trei copii mici cu scopul de a-i plasa în familii de asistenți maternali profesioniști. De teamă și pentru că nu-și dorea să părăsească locuința părintească, Dănuț a fugit de acasă prin grădinile vecinilor pentru a nu fi prins. Însă, sub asediul amenințărilor polițistului șef din comună, părinții s-au văzut nevoiți să-și predea cu mâna lor copilul în grija statului. Astfel că, în data de 18 decembrie 2014, Dănuț a fost dus de către tatăl său la Postul de Poliție Comunală Dănești, de unde  a fost transportat și depus la Centrul de Reeducare și Reabilitare pentru Copii Fălciu.

Continuarea: aici

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.