Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Bolnavii COVID, saltati din case de DSP si dusi la spital

Publicat

in

Județul Vaslui a înregistrat de la începutul pandemiei 445 de cazuri confirmate cu noul coronavirus. Peste 140 de persoane sunt internate în spital, iar 25 de vasluieni au decedat. Numărul celor vindecați este de 162. În același timp 119 persoane pozitive la domiciliu.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Aceştia s-au testat, ştiu că sunt pozitivi, însă nu au putut să fie duşi la spital împotriva voinţei lor. Acum vor fi căutaţi de inspectorii Direcţiilor de Sănătate Publică şi internaţi, în cazul celor cu simptome. Autorităţile se aşteaptă ca numărul celor care pierd lupta cu acest virus cumplit să crească, pentru că în secţiile de terapie intensivă sunt acum internaţi 297 de oameni pentru care medicii fac tot posibilul să îi salveze. Şi aici este cel mai mare număr înregistrat de la începutul pandemiei.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Uluitor este că autorităţile vorbesc despre alte persoane care şi-au făcute testele, au aflat că au boala, dar nu au mers la spital și circulă fără probleme printre oamenii sănătoşi.

Prin noua lege a carantiei şi izolării, responsabilii încearcă să regelementeze situaţia acestor oameni, astfel încât să nu transmită boala.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: ″Ei vor fi reevaluaţi, în primul rând sunt identificaţi la domiciliu, izolaţi, DSP, medicul de familie, vor lua act de acest lucru, vor face o testare, dacă sunt pozitivi, rămân, dacă nu au simptome, până la vindecare, 14 zile la domiciliu în izolare. Dacă au simptomatologie, merg în spital şi sunt trataţi ca atare.″⁣

În ceea ce îi priveşte pe cei care vor primi diagnosticul de Covid-19 de acum încolo, legea intrată în vigoare le permite autorităţilor să dispună internarea acestora pentru cel mult 48 de ore, timp în care li se vor face investigaţii medicale.

Apoi, dacă vor să plece din unitatea sanitară, bolnavii vor intra în izolare la domiciliu. În cazul în care medicul va stabili că se impune prelungirea internării, iar pacientul refuză, va fi chemată Direcţia de Sănătate Publică – autoritatea care va decide în cel mult două ore dacă pacientul rămâne sau nu în spital.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.