Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Drama unei batrane abandonata in saracie. „Sapte copii am facut si niciunul nu vine”

Publicat

in

Traieste intr-un fost grajd care sta sa se darame, nu are curent electric de ani de zile si a fost abandonată de copii. La 74 de ani, Maria Corciu din comuna Deleni trăiește din pensia de 700 de lei și din mila vecinilor, care îi aduc mâncare sau ii fac cumpărături. Plange fara oprire. E resemnată. Dar profund indurerata.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

„Mi-e rusine sa spun, dar trebuie sa spun! Din șapte copii, niciunul nu imi deschide usa. Fata mea sta in sat, dar nu ma poate lua la ea, nu vrea. Toti au greutăți, dar și eu i-am crescut cu greu, numai eu stiu! Nu i-am lăsat pe niciunul!”, spune batrana. De 20 de ani, o chinuie reumatismul si se deplasează cu greutate in baston. Nu poate face mai nimic. Fiecare pas e un calvar. Lacrimi amare ii inundă ochii și sufletul. „Stau in fostul grajd, pentru ca locuinta se darama si a trebuit să mă mut. Lumina a fost tăiată, pentru ca nu au plătit copiii, au lăsat totul pe mine si eu n-am putut. Am o lanterna cu care ma uit la ceas. Si lumânări. Stau aici, poate sa cada pe mine, nu ma mai gandesc. Plouă inauntru ca afara, pun ligheanul. Ma descurc cum pot. Copiii au viata lor! Nu vin! Vecinii imi deschid usa. Azi am băut un ceai, imi fac mămăligă si am un ou fiert. Atat. As fi vrut sa imi fac un borș, dar nu am cu ce. Eu as vrea sa fac de toate, am voința, dar nu pot. Boala asta m-a distrus. Nu pot sa fac nimic. E goală inima mea, e goală!”.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Vecinii o ajuta cu strictul necesar, acum vor sa ii repare o porțiune din acoperiș. „Ne e milă de ea! E singura si necăjită. Chiar daca merge greu in doua bastoane, până la toaletă și până la poarta, nu si-a pierdut demnitatea. E o femeie cu mult bun simt, are casa curata mereu. Nu deranjează pe nimeni, e rusinoasa! Păcat ca din șapte copii, din care unul a murit, niciunul nu are posibilitati. Merita sa o ajutam cat putem, fiecare!”, au declarat oamenii.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.