Conecteaza-te cu noi

Știri Iași

Batuta cu bestialitate de concubin, doarme in fata Mitropoliei! Copilul i-a fost luat

Publicat

in

O tânără de 22 de ani din Iași, bătută cu bestialitate de concubin și alungată în stradă. Femeia a dormit timp de o săptămână în fața Mitropoliei, după ce autoritățile i-au luat copilul în vârstă de 1 an și 4 luni. Declarațiile bărbatului sunt de-a dreptul uluitoare: „O băteam fiindcă nu mă asculta”

Petronela Irina Bârzu are 22 de ani și este din comuna Miroslava, județul Iași. După mai multe acte de violență la care a supus-o concubinul său, tânăra a fost dată afară din casă. Ulterior, copilul i-a fost luat de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Iași. A dormit o săptămână în fața Mitropoliei, iar acum trăiește din mila oamenilor. Tatăl copilului, cu 14 ani mai mare decât ea, consumator de băuturi alcoolice, dă nepăsător din umeri. Femeia își caută un acoperiș deasupra capului pentru a-și putea recupera copilul.

Tânăra de 22 de ani era bătută în fiecare seară de către concubin. Bărbatul maltrata și copilul de 1 an și 4 luni

Petronela Bârzu este o fostă angajată a Casei Vânătorului din Iași. Aceasta are nevoie de ajutorul ieșenilor. Atât ea, cât și băiețelul ei de un an și 4 luni au fost bătuți cu bestialitate și amenințați cu moartea de către concubin și familia acestuia. La începutul lunii iulie, după ce a fost agresată, femeia și-a luat copilul și a fugit de acasă.

„Stăteam cu concubinul meu la Belcești, la mama lui. Mă bătea în fiecare seară după ce venea beat acasă. Nu am mai suportat tot calvarul, mi-am luat copilul și am fugit. Am stat câteva săptămâni la Centrul Rezidențial pentru Mame și Copii Aflați în Dificultate, iar mai apoi copilul meu a fost luat în plasament. Mi s-a spus că mi-l vor da înapoi când voi avea o casă și un loc de muncă. După, am dormit o săptămână pe stradă, în fața Mitropoliei. O voluntară de la centru mi-a plătit chiria pentru o lună și acum locuiesc în chirie la un bloc în Bucium. Am lucrat la Casa Vânătorului până să nasc, iar patronul de acolo mi-a găsit un loc de muncă”, spune Petronela.

Petronela: ” Am fost amenințată cu moartea de către mama concubinului meu, mi-a spus că-mi taie capul și mie, și la copil”

Tânăra de 22 de ani a fost ajutată de mai multe persoane care i-au ascultat povestea. Nu are buletin, pentru că nimeni nu a vrut să o ia în spațiu și nici nu a avut bani să se deplaseze din Belcești în Iași. Acum este gata să-și primească buletinul și ulterior să se angajeze. Disperarea ei este că va mai dura până când își va putea recupera copilul luat de către DGASPC înapoi.

„Mi-au spus că-mi vor da copilul. Abia mă chinui să-mi fac buletinul, că nu am putut până acum. Apoi mă voi angaja și îi voi plăti o creșă. Am fost amenințată cu moartea de către mama concubinului meu, mi-a spus că-mi taie capul, și mie, și la copil. Mi-e și frică să merg pe stradă. Tot ce am nevoie acum este să am o locuință, un acoperiș sigur deasupra capului. Voluntara de la centru mi-a plătit chiria până pe 1 august. De acum, să vedem ce voi face. La concubin nu mă mai întorc”, adaugă Petronela.

Petronela a crescut la un centru de plasament după ce părinții ei au murit într-un accident de mașină

Petronela povestește că a avut o copilărie frumoasă până când părinții ei, întorcându-se din Italia, locul în care munceau, și-au pierdut viața într-un cumplit accident rutier. Ea locuia la bunici, iar mai apoi a fost dată la un centru de plasament, pentru că cei doi nu o mai puteau crește pe ea și pe ceilalți 2 frățiori, lăsați în grija lor.

„Dacă trăiau părinții mei, nimic nu s-ar fi întâmplat. Eu am crescut de la 14 ani la un centru de plasament. L-am cunoscut pe concubin la 19 ani și de atunci a început calvarul. Am rămas însărcinată și a început să mă bată. Unde să mă duc? Am stat acolo ca să aibă copilul unde să stea. Într-o seară, când ne-a bătut pe amândoi, am fugit pe stradă”, mai spune Petronela.

Florin Luca, concubinul Petronelei: „Orice femeie mai este bătută dacă nu face treabă în casă”

Contactat de redactorii BZI, Florin Luca, concubinul Petronelei, a explicat de ce o bătea pe tânăra de 22 de ani. Acesta, cu nonșalanță, povestește că în ultima perioadă i-a dat doar două palme, deși înainte o bătea că nu-i făcea de mâncare.

„I-am dat doar două palme în ultima perioadă. Înainte o băteam pentru că era puturoasă. Nu făcea de mâncare, nu spăla, nu călca. Ce barbat ajunge acasă de la muncă și nu este așteptat cu masa pusă? De data asta cred că s-a supărat că s-a certat cu mama, nu știu eu din astea de-ale lor. Orice femeie mai este bătută dacă nu face treabă în casă. A mea nu făcea și am vrut să o educ. I-am spus să vină acasă, dar nu vrea, că cică nu se înțelege cu mama”, spune Florin Luca, concubinul Petronelei.

Ieșenii sunt rugați să o ajute pe Petronela să își recupereze copilul. Aceasta are nevoie de o locuință stabilă

Băiețelul în vârstă de 1 an și 4 luni este acum în grija DGASPC Iași și se va putea întoarce în brațele mamei lui, după ce aceasta va demonstra autorităților că are o locuință și un loc de muncă stabil. Momentan, Petronela Bârzu așteaptă eliberarea buletinului fără de care nu se poate angaja. Ulterior, se va angaja la Casa Vânătorului, să ajute în bucătărie la spălatul vaselor. I s-a propus un salariu de 1.600 de lei, bani insuficienți pentru a-și plăti chiria. Cei care doresc să o ajute pe Petronela să-și recupereze copilul contribuind cu o sumă oricât de mică, o pot contacta la numărul de telefon 0751.782. 806.

Populare

Stiri din categoria: Știri Iași Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.