Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

30 de tineri suspecti COVID, adusi de la Costinesti de ISU Vaslui! Zece se simt rau

Publicat

in

Zece din tinerii din totalul celor 30 care au plecat la mare deși erau suspecți de COVID, se simt rău și acuză simptome specifice infecției cu noul coronavirus. Aceștia au participat la o petrecere de majorat alături de alte 44 de persoane. La respectiva petrecere a fost prezentă și fiica unui ambulanțier, o adolescentă care a început să se simtă rău și din această cauză i-au fost prelevate probe pentru testul COVID. Fata nu a mai așteaptat însă rezultatul testului și a pleacat la Costinești cu alți 30 de prieteni. În timp ce se afla la mare, i-a venit și rezultatul testului: pozitiv. Între timp, în locația unde erau cazați cei aproximativ 30 de tineri din Vaslui, apar problemele. Jumătate din cei prezenți acolo încep să se simtă rău și să acuze simptome COVID. DSP Constanța stabilește cu cei de la DSP Vaslui organizarea unui transport pentru a-i aduce acasă pe toți cei 30 de tineri de la Costinești. Aceștia vor fi aduși la Vaslui de echipajele ISU. Toți cei 44 de tineri care au participat la petrecerea de majorat, trebuie acum să stea izolați la domiciliu, iar cei care acuză simptome de boală, ajung la spital. 17 tineri au fost deja aduși la Vaslui, pentru restul de 13 se va organiza un al doilea transport. Inconștiența unor părinți a dus la o situație critică, o situație care a pus pe jar instituțiile statului și a blocat activitatea mai multor agenți economici. Educația precară și iresponsabilitatea adulților pot provoca adevarate tragedii. 

Autoritățile fac apel la populație și recomandă să nu fie onorate invitațiile la petreceri private. La urma urmei, un majorat nu este mai important decât sănătate semenilor noștri. 

Fest Bijuterii Outlet Mobila

Două tinere din Vaslui au fost confirmate cu COVID-19 în urma unui majorat. Acestea au început să se simtă rău imediat după petrecere. Una din ele a  mers la spital, i s-au recoltat probe pentru testul COVID și au fost trimise acasă să aștepte rezultatul. Tânăra a plecat însă pe litoral, nu a mai avut răbdare să afle dacă este sau nu infectată. Și nu s-a dus si gură la mare, a fost însoțită de aproape 40 de tineri. Unii dintre ei prezentau semne de boală. La mare s-au plimbat peste tot. Au mâncat la terase, au fost la plajă, s-au cazat la pensiuni.

Benzinaria versus

Totul a început cu un majorat, organizat de o familie din Vaslui. După petrecere, toți tinerii au plecat la mare. Autoritățile sanitare din judeţul Vaslui sunt în alertă şi depun eforturi pentru a gestiona situaţia creată, având în vedere numărul mare de persoane implicate. Una din tinerele infectate cu noul coronavirus este fiica unui ambulanţier al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Vaslui. Tatăl adolescentei s-a deplasat la Costineşti pentru a o aduce pe fată acasă. Inconștiența tinerilor nu se oprește însă aici. Mulți dintre prietenii adolescentei au rămas în continuare la mare. Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz, însă având în vedere numărul mare de cazuri înregistrat în ultima perioadă în judeţul Vaslui, activitatea autorităţilor sanitare se desfăşoară cu mare dificultate. 

De la începutul pandemiei și până în prezent, în județul Vaslui au fost confirmate 727 de cazuri COVID-19, cu 538 mai mult decât se înregistrau la începutul lunii iulie.  257 de persoane sunt internate în spital, 28 au decedat, iar alte 257 de persoane au fost declarate vindecate. În același timp 156 de persoane pozitive sunt la domiciliu. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.