Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Se anunta demiteri! 10 din tinerii care plecasera la mare, au coronavirus

Publicat

in

17 tineri din Vaslui au plecat la mare fără a mai aștepta rezultatele testelor pentru coronavirus. După ce au venit rezultatele s-a constatat că 10 din cei 17 tineri au Covid-19, asta după ce au stat la mare câteva zile și au intrat în contact cu sute de oameni. Autoritățile sunt în continuare în alertă iar anchetele continuă în ambele județe. Atât în Vaslui, acolo unde fata s-a infectat în urma petrecerii de la majorat, la care a participat alături de alți 39 de adolescenți, dar și la Constanța, unde atât ea, cât și contacții ei, s-au distrat fără să știe rezultatul testului COVID. 

Vă reamintim că una dintre fete efectuase testul COVID-19 şi nu a mai avut răbdare să aștepte testul. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, la Costineşti, tinerii s-au cazat la vile şi la pensiuni particulare. Tatăl primei fete infectate lucrează la Serviciul de Ambulanță Vaslui. Când a aflat că fiica lui este pozitivă, a plecat cu salvarea la Costinești pentru a o aduce acasă. Cine i-a permis acest lucru, urmează să se stabilească. 

Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare, dar a fost demarată și o anchetă administrativă la Serviciul de Ambulanță Vaslui. Autoritățile verifică cine i-a permis ambulanțierului să plece cu salvarea, fara echipaj medical, la Costinești. Conducerea instituției riscă să fie demisă. De menționat că o parte din conducerea de la Ambulanța Vaslui se află în izolare după ce a intrat în contact cu tatăl fetei confirmate pozitiv. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.