Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

ULTIMA ORA: Seful IPJ Vaslui a fost demis. Pantiru trebuie sa plece la Iasi

Publicat

in

Intr-o singura zi Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui a ramas fara conducere. Dupa ce adjunctul sefului IPJ, Petru Maximuc si-a depus cererea de pensionare in momentul in care a fost demis din functie, comisarul sef Doru Gabriel Pantiru, a fost si el destituit din fruntea IPJ Vaslui.

Conducerea Inspectoratului de Politie Vaslui se afla in izolare dupa ce adjunctul Petru Maximiuc a fost depistat pozitiv. Acesta a continuat sa vina la serviciu si sa ignore masurile de protectie si de izolare, cu toate ca sotia sa fusese infectata cu noul coronavirus. Astfel, in timp ce sotia lui Maximiuc era internata in spital cu infectia Sars COV 2, acesta s-a perindat prind judet si prin sediul IPJ. Acum este cercetat de procurori, iar cand i s-a cerut demisia din functie, Maximiuc a depus cerere de pensionare. La scurt timp dupa demiterea lui Maximiuc, comisarul sef Doru Gabriel Pantiru a ramas si el fara scaun. Acestuia i s-a cerut mutarea la Iasi in urma scandalului iscat la IPJ din cauza infectarilor cu coronavirus. Potrivit medicilor, Petru Maximiuc are o stare generala buna. Ancheta epidemiologica este dificila avand in vedere numarul mare de angajati ai IPJ Vaslui. “A fost întocmit un dosar penal privind comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, dosar aflat în cercetare proprie a procurorului din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui. Ofițerului de poliție i s-a solicitat să fie mutat pe o altă funcție, iar în urma solicitării, acesta și-a depus raportul de pensionare”, a declarat Loredana Stavar, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui. Seful IPJ Vaslui, Gabriel Pantiru, este in izolare si asteapta rezultatul testului COVID. Odata cu ordinul de destituire din functie, va fi emis si ordinul de numire pentru cel care va ocupa functia de sef al IPJ Vaslui.

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.