Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Un primar bate la portile oamenilor si ii intreaba daca sa deschida scolile

Publicat

in

Si autoritatile locale din judetul Vaslui s-au mobilizat imediat ce au aflat ca decizia privind deschiderea scolillor pe 14 septembrie le apartine si unii dintre ei au pornit inca din zori pe la casele oamenilor pentru a se sfatui cu acestia cu privire la revenirea sau nu in banci a elevilor.

In comuna Solesti, parintii abia asteapta ca lucrurile sa revina la normal. « Suntem de acord sa mearga la scoala. Nimic nu au invatat de la distanta. Stau la filme, la desene, noi nu stim sa ii verificam daca sunt sau nu prezenti la orele online. Copilul meu e in clasa a sasea, mi s-a plans ca nu intelege nimic la matematica de la telefon. Trebuie sa se intoarca la scoala cat mai curand, pentru ca asa e mai bine pentru ei, dar si pentru noi, ca parinti. Nu mai stam cu grija, putem sa muncim si sa aducem un ban acasa. la scoala au pe cine intreba daca e bine sau nu, daca nu inteleg ceva. eu nu o pot ajuta cu nimic. Nu ne temem de infectare, pentru ca doamna primar va lua masuri, dar si noi, acasa. nu avem cazuri de Covid aici, sper nici sa nu fie », a spus Mihai Chirita.

Nici Gheorghe Adam nu vede cu ochi buni cursurile pe internet. «Unii nu au tablete, telefoane, altii nu au net. Unii vor sa invete, unii nu vor. Uneori participa la orele online, uneori nici nu se fac. Asta nu e scoala. Eu vreau sa fac ceva din copilul meu, sa iasa om, nu analfabet. Sa deschida scolile, pentru ca in ultimele luni a fost dezastru. Orice au facut numai carte nu. Eu am treaba, ma duc la munca, nu stiu sa il verific. La scoala au disciplina, sunt atenti la profesori. Internetul nu e solutie. Vor pastra distanta, vor respecta regulile. Acum toata lumea le cunoaste », a declarat Gheorghe Adam atunci cand Mona Bujor, primarul comunei, i-a batut la poarta.

«Am decis impreuna cu echipa mea sa vizitam toti parintii care au copii de scoala din comuna, pentru a stabili cum incepem cursurile de la 14 septembrie. Noi le asiguram elevilor toate conditile necesare in actualele conditii sanitare, avem mijloace de transport cu care ii aducem la scoala si apoi catre case in siguranta. Unitatile de invatamant vor fi dotate si dezinfectate asa cum trebuie, ca sa nu cream probleme de sanatate nici elevilor, nici profesorilor si nici familiilor lor. Pana acum avem multe solicitari de la parinti ca cei mici sa mearga la scoala. Toti sunt de acord sa inceapa scoala fizic, pentru ca si ei sa mearga la munca si sa nu mai stea cu grija ! », a declarat Mona Bujor.

In comuna Solesti, peste 500 de elevi si prescolari s-ar putea reintoarce in banci, cu respectarea tuturor regulilor sanitare si cu acordul parintilor, pe 14 septembrie.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.