Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

ALERTA! Pericol de explozie la Husi!

Publicat

in

Echipele pirotehnice ale ISU Iasi și ISU Vaslui s-au deplasat în municipiul Huși pentru asanarea unui element de muniție găsit pe un drum forestier.
La sosirea echipajelor de intervenție, pe drumul care duce spre Ferma nr. 18, fost găsit un proiectil de artilerie perforant trasor, calibru 76 mm. Proiectilul a fost asigurat, ridicat și transportat la depozitul de muniție neexplodată, urmând a fi distrus la o dată ulterioară.

A T E N T I E !
În cazul în care descoperiți elemente de muniție neexplodată sau luați la cunoștință despre existența lor, anuntați imediat evenimentul prin SNAU 112.
Pentru evitarea unor tragedii atunci când descoperiți elemente de muniție neexplodată actionați astfel :

Nu atingeți, nu loviți și nu mișcați muniția descoperită;

Nu demontați din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite;

Nu introduceți în foc munițiile și nu faceți foc în apropierea lor;

Nu ridicați, nu transportați, nu introduceți munițiile neexplodate în locuințe;

Nu aruncați munițiile la fier vechi și nu le predați la societățile colectoare;

Nu lăsați copiii să se joace cu muniție;

La sosirea organelor specializate indicați locul unde ați descoperit muniția respectivă;

Când se execută lucrări și se depistează, cu ocazia săpăturilor, muniții neexplodate, se sistează imediat lucrările, se îndepărtează întregul personal din zona periculoasă și se anunță evenimentul la 112.

Neutralizarea și distrugerea munițiilor se execută numai de către echipele  pirotehnice care au pregătirea și dotarea cu aparatura specială pentru această misiune periculoasă.
NU  UITAȚI că pentru a evita producerea unor tragedii este deosebit de important să respectați regulile de comportament atunci când este găsit un element de muniție neexplodat !
 

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.