Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Credinta si educatia, mana in mana!

Publicat

in

Elevii sărmani dornici să învețe carte au primit cu bucurie o mână de ajutor întinsă de Preasfințitul Ignatie, episcopul Hușilor. Tabletele moderne oferite de Ierarhul de la Huși, zilele trecute, le vor ușura efortul copiilor din mai multe sate. Provenind din familii cu venituri modeste, zeci de copii, dar și părinții lor, au privit cu îngrijorare viitorul școlii on line. Fără posibilități, oamenii nu ar fi avut nicio șansă să investească în educația celor mici, chiar dacă dorința lor cea mai mare este ca aceștia sa studieze și să își găsească un drum în viață. Gestul Episcopiei Hușilor vine în sprijinul tuturor, în contextul problemelor generate de pandemia Covid. Astfel, copiii au cale liberă spre studiu, spre evoluție. Căci nu e cale mai sigură și mai dreaptă decât învățătura, dublată de credința sinceră!

100 de copii de vârstă şcolară, proveniţi din medii defavorizate, au primit în aceste zile tablete.

Suma necesară achiziţionării acestor dispozitive (10.000 euro) a fost oferită de Mitropolia Ortodoxă Română a Epuropei Occidentale şi Meridionale, prin bunăvoinţa Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Iosif, a preoţilor şi credincioşilor români din diaspora. 

Tabletele sunt dotate cu slot SIM și au fost direcționate către elevi proveniţi, în mare parte, din mediul rural, din familii nevoiaşe, care altfel, nu ar fi avut acces la programele şcolare ce se desfăşoară online, în contextul pandemiei cu coronavirus.

În seara zilei de vineri, 7 august 2020, Părintele Episcop Ignatie al Huşilor, prezent în Parohia Voineşti, după săvârşirea slujbei Paraclisului Maicii Domnului, a oferit primele tablete celor 25 de beneficiari din această localitate.

Cu binecuvântarea Ierarhului Huşilor, consilierul eparhial Marian Dumitru Rugină a distribuit dispozitivele achiziţionate şi elevilor selectaţi din localităţile Băbușa, Puntișeni, Delești, Vinețești, Hurdugi, Țifu, Avrămești, precum  şi la 13 elevi de la cele două specializări ale Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Huși.

Menţionăm că la începutul verii au fost achiziționate, ajutorul Parohiei “Înălțarea Sfintei Cruci”, din Dublin, Irlanda, păstorită de părintele Călin Florea, 25 de tablete pentru beneficiarii centrelor de zi ale Asociației “Filantropia Ortodoxă Huși”.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.