Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Nelu Tataru despre starea de sanatate a Anei Rinder: “Critica, dar stabila”

Publicat

in

Directoarea Spitalului Județean din Vaslui a fost transferată în stare gravă la Institutul Matei Balș din Capitală, după ce a fost diagnosticată cu COVID-19. Fiul Anei Rinder a făcut parte din grupul celor 30 de tineri care au fost aduși săptămâna trecută cu microbuzele ISU de la Costinești, după ce una dintre colege aflase că testul pe care îl făcuse înainte să plece a ieșit pozitiv. Ea și-a luat băiatul de la mare și s-a izolat împreună cu el.

Ana Rinder, manager al spitalului din Vaslui, a fost preluata în stare gravă de un elicopter al MAI și transportată la Institutul Matei Balș din București.

S-a primit un apel la 112 prin care s-a solicitat intervenția TIM-ului pentru o persoană. În acel mesaj pe care l-am primit eu scria suspectă COVID care e în stare de inconștiență. Ulterior am aflat că persoana este Ana Rinder, managerul spitalului Vaslui. S-au făcut de către colegii ei toate evaluarările și s-a ajuns la concluzia că trebuie transferată a București”, a declarat Mircea Gologan, prefectul județului Vaslui

Ana Rinder a început să aibă simptome luni, când și-a pierdut gustul și mirosul.

Persoanele care au stat de vorbă cu ea spuneau că nu se simțea rău ieri”, a mai declarat Mircea Gologan. 

Apropiații spun că starea ei s-a degradat de la o ora la alta. Luni seara a început să tușească foarte tare, iar peste noapte să facă temperatură. A fost testată, iar rezultatul a confirmat că suferă de COVID-19. A ajuns pe mâna medicilor din București care încearcă acum să o salveze. Ana Rinder este un pacient atipic. A făcut o formă gravă a bolii, întâlnită la un număr extrem de mic de pacienți. Virusul i-a atacat encefalul. Mai pe înțelesul tuturor, creierul este inundat de un lichid. “Este într-o stare critică, dar stabilă. Medicii i-au administrat medicația pentru a rezolva mai întâi edemul cerebral. Vorbim de un exces de lichid în țesuturile cerebrale. Dar până când creierul nu va fi uscat, nu putem spune că a trecut pericolul. Va intra pe o schemă de tratament nouă în ce privește terapia pentru coronavirus, o schemă pe care medicii români o folosesc de puțină vreme și care a dat rezultate foarte bune mai ales în rândul pacienților tineri”, a declarat pentru stiriest.ro Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății. 

Și fiul Anei Rinder a fost testat marți, deși a făcut parte din grupul de tineri care au fost aduși de la mare săptămână trecută după ce una dintre colege a aflat că s-a infectat cu virusul Sars Cov 2.

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.