Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Crestere de cinci ori a cazurilor de coronavirus in Vaslui. Apelul prefectului!

Publicat

in

Peste o mie de cazuri aproape zilnic și zeci de decese. Potrivit bilanțului publicat marți de autorități, în județul Vaslui a fost înregistrată o creștere uriașă a cazurilor noi.

Cele mai multe infectări noi cu COVID-19 au fost în București (151), în timp ce în județul Vaslui s-au înregistrat de peste cinci ori mai multe cazuri. Față de bilanțul zilnic anterior (21 de cazuri), au fost depistate 113 cazuri noi. 

În Argeș, respectiv Bihor sunt 53 de cazuri noi, iar în Hunedoara și Prahova câte 51 de infectări.

În județele Covasna, Mureș, Tulcea, Dolj, Harghita și Ialomița au fost cele mai puțin cazuri noi înregistrate.

Autorităţile atrag atenția că purtarea măștii și menținerea distanței între persoane sunt aspecte care ne pot proteja de infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

Prefectul din Vaslui subliniază chiar că oamenii se pot îmbolnăvi și atunci când se întâlnesc în curți private.

Reporter: Descoperirea unui nou focar cu 76 de persoane infectate, beneficiari și salariați ai Centrului pentru Îngrijire a Persoanelor cu Dizabilități din Municipiul Huși a făcut ca reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să revină cu recomandări către populație de a respecta regulile sanitare.

La centrul din Huși, de pildă, a fost declarată carantină pentru 16 zile, iar Direcția de Sănătate Publică Vaslui face anchete epidemiologice pentru a vedea exact contacții persoanelor infectate.

Prefectul de Vaslui, Mircea Gologan, a cerut oamenilor se respectă regulile sanitare în fiecare situație, inclusiv când se adună la evenimente private, la picnic, în curţi și grădini, căci și aici virusul se transmite la fel de ușor dacă nu se păstrează distanțarea fizică, nu se poartă mască și mâinile nu sunt spălată temeinic cu săpun.

Click pentru a comenta

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.