Conecteaza-te cu noi

Știri Suceava

Fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu, mort dupa ce s-a rasturnat cu masina

Publicat

in

Autoturismul în care se afla preotul Alexandru Argatu a lovit un stâlp, după care s-a răsturnat lângă un lan de porumb, pe raza comunei Filipesti, din Bacău, scrie cronicadefalticeni.ro.

Preotul Alexandru Argatu avea 75 de ani.

Fest Bijuterii Outlet Mobila

Două echipaje ale ISU Bacău s-au deplasat la locul accidentului cu autospeciala de descarcerare și paramedici SMURD. Însă salvatorii nu au mai putut face nimic pentru victimă. Impactul i-a fost fatal părintelui.

Benzinaria versus

Alexandru Argatu este originar din satul Ioneasa, comuna Vadu Moldovei, și s-a remarcat ca unul dintre cei mai importanți duhovnici și ctitori de biserici din nordul Moldovei. A slujit aproape 50 de ani la Biserica „Înălțarea Domnului” din centrul comunei Boroaia.

Părintele Alexandru Argatu a fost unul dintre cei cinci copii ai vestitului duhovnic Ilarion Argatu (cele două fete au devenit preotese și cei trei băieți preoți). Acesta a scris mai multe cărţi, atât mărturii despre viaţa tatălui său, dar şi sfaturi şi învăţături pe care duhovnicul le-a dat celor care l-au căutat. „Minuni săvârşite de către părintele Ilarion Argatu în viaţă, din mormânt şi după dezgropare“ este o carte pe care a editat-o.

Populare

Stiri din categoria: Știri Suceava Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.