Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Hoceni- comuna in care se asfalteaza toate drumurile- VIDEO

Publicat

in

Vasile Țabără este primarul unei comune care a crescut în fiecare an. Un primar vizionar, dar perfect ancorat în realitatea acestor vremuri. Comuna Hoceni a crescut sub mana lui Vasile Țabără, un primar puternic și devotat oamenilor locului. Satele sunt cochete, grație proiectelor și investițiilor atrase in zona, iar planurile primarului nu se opresc aici. Vrea ca fiecare locuitor al comunei sa se simtă cu adevărat cetățean european, nu doar prin condițiile de trai imbunatatite, ci și prin creșterea nivelului de cultură, educație și studiu la nivel local. “Investind in copii, investim în noi! Vrem ca tinerii noștri să fie mândri si din ce in ce mai mult, sa isi dorească să rămână sau sa se întoarcă acasa”,  a declarat primul gospodar.

La Hoceni sunt șantiere în fiecare sat. În reședința de comună au fost asfaltate toate drumurile. Comuna Hoceni poate fi oricând un exemplu de bune practici pentru multe dintre comunitățile din țară.

Satul Hoceni

Autoritatea locală reușește să realizeze investiții importante, fie cu fonduri de la Uniunea Europeană, fie cu puținii bani din taxele și impozitele locale. Astfel, cei 3.500 de locuitori ai comunei au grădințe și școli moderne în toate cele șase sate, apa curge la robinet în gospodăriile din patru localități, iar în centrul comunei există sală de sport, teatru de vară și un teren de fotbal cum nu prea se găsește nici pe marile stadioane ale echipelor din prima ligă.

În plus, tot în zona centrală, primăria a amenajat o clădire în care funcționează Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, dotat cu mașină de pompieri, un buldoexcavator și un utilaj cu care se fac lucrările specifice de deszăpezire pe cei 40 de kilometri de drumuri comunale și sătești. Una dintre cele mai importante investiții de când se află la conducerea primăriei este drumul comunal de zece milioane de lei, recent finalizat.

“În comuna noastră se desfășoară lucrări importante la infrastructură. Lucrăm la asflatarea străzilor din localitățile componente ale comunei. În localitate Hoceni se fac lucrări de curățire a drumurilor, retușuri, se pregătesc drumurile pentru trasarea marcajelor Vorbim de 2,8 kilometri, porțiune pentru care urmează să fie făcută recepția finală. Toate străzile din localitatea Hoceni au fost asfaltate. Trebuie să precizez că visul meu încă de când am venit la primărie, a fost să modernizez Drumul Comunal 166, să îl asfaltez. Este drumul care face legătura cu toate localitățile componente ale comunei Hoceni și cu drumul județean și care are o lungime de 11 kilometri. După ce am reușit să realizăm această investiție, am trecut la executarea lucrărilor de alimentare cu apă a localităților. Acolo unde rețelele de apă și canalizare au fost finalizate, am trecut la asfaltare. Am demarat investițiile într-o ordine firească și iată ca am ajuns la momentul când asfaltăm. S-au finalizat aceste lucrări în satul Hoceni”, a declarat Vasile Țabără. 

Satul Deleni

Primarul din Hoceni a reusit ce multi alti edili nici macar nu viseaza. I-a învățat pe cetatenii din comuna să depoziteze selectiv gunoiul în locurile special amenajate, să circule cu căruțele doar pe drumurile agricole special amenajate și chiar să renunțe la celebrele garduri din spini, specifice zonei Moldovei.

Asta în timp ce administrația locală a investit în drumuri de asfalt, apă, canalizare și unități de învățământ.

“În satul Deleni au fost asflatate drumurile pe o porțiune de peste trei kilometri. Urmează să fie trasate marcajele rutiere și să fie montate semnele de circulație”, a mai spus edilul! 

Satul Barboși

Spre deosebire de alte comunități din județ și din țară, unde autoritățile se axează în special pe dezvoltarea centrului de comună, Hoceni își schimbă înfățișarea în toate satele componente.

“Se lucrează intens și în localitatea Barboși. Aici se asfaltează șapte străzi, adică aproape trei kilometri. La momentul de față, aproape toate localitățile din comuna Hoceni beneficiază de infrastructura de bază: alimentare cu apă, canalizare și asfalt”, declară Vasile Țabără. 

Proiecte imediate

“Avem proiecte importante pentru perioada următoare. Avem contractul semnat pentru asfaltarea a șapte kilometri de drum în localitatea Oțeleni. După finalizarea lucrărilor la Barboși, utilajele se vor muta la Oțeleni. Avem un alt contract de investiții aprobat de CNI pentru asfaltarea a trei kilometri în satul Șișcani. Aici vom demara și lucrările de alimentare cu apă”, a mai spus Țabără. 

Click pentru a comenta

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.