Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Inca patru tineri din lotul Costinesti, infectati. Fiul directorului SJU, pozitiv

Publicat

in

Fata ambulanțierului este responsabilă de un întreg focar

Fiul managerului SJU Vaslui, infectat cu noul coronavirus. Testul a ieșit pozitv. Totul a pornit după ce fiica unui ambulanțier a plecat sâmbăta trecută cu trenul, cu un grup de 29 de prieteni la mare, fără să știe că era bolnavă de Covid-19.

La recomandarea părinților, tânăra făcuse un test înainte de plecare, dar nu a mai așteptat rezultatul acasă. Așa că a plecat la Costinești, cu trenul, împreună cu 29 de prieteni, cu vârste între 16 și 18 ani. Când era la mare, fata a primit și rezultatul pozitiv la coronavirus, iar o parte dintre prietenii ei au început să aibă simptome.

“Nu s-a procedat nici normal, nici legal”, a declarat ministrul Nelu Tătaru despre cazul ambulanțierului din Vaslui care și-a luat fiica de la mare, unde tânăra își serba majoratul, fără să anunțe că acolo se mai află și alți adolescenți posibil infectați cu COVID-19.

“Plecând de la acei de tineri, care au sărbătorit un majorat și apoi au plecat la mare, deși unul dintre copii se testase, odată cu aflarea primului rezultat s-a mers pe recuperarea acelor copii de la mare, testarea lor și am putut vedea că am avut 10 copii infectați, internarea lor în spital și pentru ceilalți izolarea la domiciliu. A început o anchetă care s-a extins, după cum am putut vedea, unul dintre copii era și fiul managerului de la Spitalul Județean care este într-o stare medie severă și a fost transferat la București. Sunt niște reguli pe care o parte dintre noi am uitat să le mai respectăm sau nu vrem să știm că există. 

Explicațiile au fost evazive, de aceea am cerut Corpului de Control să facă o anchetă. Nu este nici normal, nici legal și nici intr-un context epidemiologic să facem toate aceste nereguli, mai ales de la un personal medical”.

Pe lângă primii zece tineri depustați pozitiv, astăzi au mai fost confirmați încă patru. Printre eu și fiul directorului spitalului vasluian. 

Ana Rinder, managerul Spitalului Vaslui, a fost internată în stare gravă. Fiul ei a fost contact cu grupul adus de la mare de ISU

Managerul Spitalului Judeţean Vaslui, Ana Rinder, a fost transferată, marţi, la Institutul „Matei Balş” din Capitală, în stare gravă, în urma infectării cu virusul Sars-Cov-2. Fiul acesteia face parte din grupul celor 30 de adolescenţi care au fost pe litoral, deşi între ei era o fată confirmată cu COVID-19.

Când a aflat de această situaţie, Ana Rinder s-a dus personal să își aducă fiul acasă unde au stat împreună, în izolare, mai multe zile.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.