Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Inca un preot eliberat din Penitenciar

Publicat

in

Razvan Bumbu este al doilea din cei trei fosti preoti care a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Vaslui. Magistratii Tribunalului Vaslui au dat astăzi verdictul, iar decizia este definitivă. Bumbu a îndeplinit fracţia legală care îl face propozabil pentru eliberarea condiţionată. Bumbu Razvan si Damian Gheorghe au fost condamnati la 3 ani de închisoare cu executare, iar Sebastian Jitaru la 3 si 6 luni cu executare.  De asemenea, lor li s-a interzis sa mai fie preotii pe o perioada de 5 ani. Acestia, la fel ca si calugarul Jitaru, au fost condamnati pentru santaj asupra fostului episcop porno, Corneliu Onila.

Cel mai negru scandal din istoria BOR

În iunie 2017, Corneliu Bârlădeanul, pe atunci episcop al Huşilor, a reclamat la DNA că este şantajat de trei preoţi care i-ar fi cerut bani sau funcţii pentru a nu face publică o înregistrare în care prelatul apărea în timp ce întreţinea raporturi sexuale cu o persoană care era la vremea respectiva elev la Seminarul Teologic Huşi, actualmente preot într-o parohie din judeţul Vaslui. Este vorba despre preotul din Deleni, Ionut Ursac. Jitaru Sebastian Cristi, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Damian Gheorghe, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui, şi Bumbu Răzvan Mihail, preot paroh la Parohia Văleni, au fost reţinuţi pe data de 15 iunie, fiind acuzaţi de şantaj. Ulterior, aceştia au fost plasaţi în arest la domiciliu şi eliberaţi sub control judiciar. După ce reprezentanţii Patriarhiei Române au anunţat că episcopul de Huşi, Corneliu Bârlădeanul, ar putea fi exclus din rândul clerului Bisericii Ortodoxe Române, acesta s-a retras din funcţie iar la începutul lunii octombrie 2017, Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a desemnat un nou episcop de Huşi. Corneliu Onilă (numele de mirean al fostului episcop) mai este implicat într-un dosar penal, el fiind acuzat de comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor.

Click pentru a comenta

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.