Conecteaza-te cu noi

Știri Suceava

Un pastor din Suceava si-a abuzat cei opt copii. I-a violat si exploatat

Publicat

in

Opt copii au fost supuşi, timp de şase ani, unor abuzuri de neimaginat. Chiar tatăl lor, pastor respectat în Suceava, i-a terorizat fără ca nimeni să-l oprească. Bătuţi, exploataţi, înfometaţi şi chiar violaţi, copiii au rupt tăcerea abia după ce sora mai mare a hotărât să-şi denunţe tatăl la Poliţie. Pastorul, care organiza seri de rugăciune la care participau zeci de familii din comunitate, a fost în cele din urmă arestat. Povestea, cu puternic impact emoţional, zguduie comunitatea. Mai ales că mama copiilor şi-a retras plângerea împotriva lui.

Întreaga comunitate cunoştea familia. Preotul îşi ridicase propria biserică, unde organiza seri de rugăciune la care participau zeci de familii cu copii.

În casa din Valea Bourei preotul predica şi susţinea slujbe în zilele de sărbătoare. De altfel, reprezentanţi ai Bisericii Penticostale ne-au spus faptul că acesta, de fapt, se desprinsese din biserica penticostală şi mersese pe o direcţie doar a lui. Practic în acest moment nu avea niciun superior pe această linie.

Costică Crăciun, administrator public al comunei Dolhești: El nu a pozat niciodată într-un om recalcitrant, să-şi facă publicitate negativă. Pentru noi a fost o surpriză ce s-a auzit despre el, că nu poţi să ştii acasă în familie ce face omul.

Abia în urmă cu o lună, abuzurile au ieşit la iveală. Convinsă de soţul ei, sora mai mare, în vârstă de 23 de ani, s-a hotârât să-şi denunţe tatăl la Poliţie. La rândul ei, şi-a convins şi mama să rupă tăcerea. Doar că, ulterior, femeia şi-a retras plângerea depusă împotriva soţului.

Reporter: Era conştientă de ce se întâmplă la ea în casă?

Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt DGASPC Suceava: Nu ştiu cât de conştientă, dar era clar atât de supusă acestui bărbat încât i-a fost frică să acţioneze.

Mariana Grețcan, prim procuror Parchetul de pe Lângă Judecătoria Fălticeni:Pachetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a unui inculpat, a cărui profesie presupune existenţa unui standard ridicat al conduitei morale pentru săvârşirea în formă continuată a unei infracţiuni de viol, a patru infracţiuni de agresiune sexuală, fiecare în formă continuată şi a cinci infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului.

Totuşi, au fost şi localnici care au observat comportamentul ciudat al pastorului. Dar nimeni nu a făcut nimic.

Chiar şi pe Internet, au apărut acuzaţii din partea cunoscuţilor.

“Îmi aduc aminte perfect că așa mici cum eram, întotdeauna ni s-a părut ceva in neregulă cu el. Avea o privire care te agresa, te dezbrăca și te înfiora. Și felul cum se purta cu fetele lui mi se părea cel puțin straniu. Dar am crezut că e exagerat sa cred asta despre un “copil al lui Dumnezeu” și chiar m-am simțit vinovată că l-am judecat”, susține o persoană care l-a cunoscut pe preot.

Judecata se va face acum în instanţă. Până atunci, atât copiii, cât şi mama, sunt consiliaţi psihologic.

Ana IOSIF

Populare

Stiri din categoria: Știri Suceava Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.