Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Tragedie pentru o copila 13 ani: diagnosticata cu leucemie si COVID. Un centru al Protectiei Copilului, in pericol

Publicat

in

Un anunț umanitar, lansat în mediul online, prin care se solicită sprijin pentru o fetiță de 13 ani, diagnosticată cu leucemie, are în spate o dramă teribilă pe care o trăiește în aceste zile o familie din județul Vaslui.
“Apelez pe aceasta cale la toti cei ce vad acest mesaj. Avem nevoie urgentă de donatori de sânge orice grupa, pentru o fetita de 13 ani diagnosticata cu leucemie”, au scris apropiații familiei pe rețele de socializare.
Copila este din comuna Vutcani și a ajuns la spitalul din Iași după ce i s-a făcut rău brusc în timp ce se afla la rude în Iași. Transportată a spital, investigațiile medicale aveau să scoată la iveală un verdict uluitor: diagnosticul leucemie. Veștile proste însă nu s-au oprit aici. Conform procedurilor, copila a fost testata și pentru COVID și rezultatul avea sa arate ca este infectata cu noul coronavirus.
Medicii au decis să o testeze și pe mama copilei, iar în urma prelucrării probelor s-a confirmat și cazul ei că este infectată cu virusul SARS-CoV-2. Deocamdată nu se se știe în ce împrejurări au contactat cele două virusul. Una dintre ipotezele luate în calcul de autoritățile sanitare fiind aceea că mama ar fi contactat virusul de la locul de muncă.
Femeia este angajată la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihica Malaiesti, comuna Vutcani. Daca mama si fiica nu ar fi fost testate la Iasi, nimeni nu ar fi stiut ca sunt purtatoare ale infectiei cu noul coronavirus.
Reprezentantii DSP Vaslui au intrat in alerta si au anuntat ca incep ancheta epidemiologica la centrul din Malaiesti. In total, aici sunt peste 50 de angajati si peste 50 de beneficiari. Vineri dimineata la ora 8 toti angajatii centrului sunt chemati pentru a fi testati. “Maine va incepe recoltarea la centrul respectiv. Deocamdata un singur anagajat a fost confirmat pozitiv si nu putem vorbi de un focar”, a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.
Doua focare COVID au fost inregistrate pana acum in judetul Vaslui. Primul la Caminul de batrani de la Tutova. Aici au fost inregistrate aproximativ 20 de decese si zeci de imbolnaviri. Un alt focar a fost inregistrat tot la un centru al Directiei pentru Protectia Copilului Vaslui. Este vorba de un centru social din Husi. Nu mai putin de 190 de persoane, angajati si asistati, au fost confirmati cu virusul SARS-CoV-2.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.