Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Mesajul primarul Vasile Pavăl- Zilele Municipiului Vaslui

Publicat

in

​În zilele următoare, orașul nostru ar trebui să se transforme din nou – ca în fiecare an – în scenă a Zilelor Culturale ale Vasluiului, moment de tradiție și de excepție în viața și conștiința locuitorilor săi. Eram obișnuiți să le întâmpinăm așa cum se cuvine, făcând din acest eveniment o părticică din trăirea noastră sufletească, din mândria noastră de urmași ai Domnitorului Ștefan cel Mare.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

​Ne-am fi dorit și în acest an manifestări culturale, științifice și sportive de amploare, dar vremurile nu țin cu noi. Evenimentul este umbrit, din păcate, de situația sanitară neașteptată și neiertătoare.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

​Dar asta nu înseamnă că renunțăm, sau ne dăm bătuți. Viața trebuie să meargă înainte normal, chiar dacă, astăzi, normalitatea este alta. Manifestările acestor zile culturale vor avea loc la o scară mai redusă, în spații atent alese și cu respectarea riguroasă a măsurilor de prevenire impuse, fără ca prin aceasta să fie diminuate calitatea și consistența acestora.

​Nu trebuie și nu vrem să ne resemnăm, chiar dacă trăim o experiență ce pare să nu se mai sfârșească. Vom trece împreună peste această cumpănă, cu înțelepciune și cu speranță.

​Suntem alături de dumneavoastră și de familiile dumneavoastră, străduindu-ne – ca întotdeauna – să facem tot ce depinde de noi pentru a vă ajuta să depășiți mai ușor această încercare, fiind mereu atenți la frământările și greutățile pe care le întâmpinați.

​Ne asumăm responsabilitatea – și în aceste condiții – să avem grijă de oraș și de locuitorii lui, sperând că, prin ceea ce facem, vă păstrăm încrederea.

Cu aleasă considerație și prietenie,

al dumneavoastră primar,

ing. Vasile Pavăl

Sâmbătă, 15 august

Ora 10.00, Biblioteca Județeană N. Milescu Spătarul Vaslui: 

         – Portret de autor vasluian – Grigoraș Vasilica

​- Sărbătoriții lunii august – autorii vasluieni prof. Ioan Baban și dr. Lupu Valeriu

Ora 11.00, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui:expoziție fotodocumentară exterioară „Vasluiul de ieri șide azi

Ora 11.30, Parcul M+S: Inaugurare busturi Poet Ion Iancu Lefter și Dr. Gheorghe Andreescu (prezentări susținute de prof. Teodor Pracsiu, prof. Sorin Popoiu și sculptor Gh. Alupoaei)

Ora 12.00, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui:lansare proiect Figuri emblematice feminine alemeleagurilor vasluiene şi Parada costumelor de epocă:Maria Voichița, Elena Cuza și Luiza Zavloschi, alături de costumele lui Ștefan cel Mare, Dimitrie Cantemir, Alexandru Ioan Cuza, Emil Racoviță, Constantin Tănase, mareșalul Constantin Prezan și sergentul „Peneș Curcanul” (Constantin Țurcanu).

Ora 12.15, scena Parcului Copou: premierea Elevilor de 10 și a proiectelor câștigătoare din cadrul concursului „Primarpentru o zi”

Ora 14.00, Primăria municipiului Vaslui, ședință online a Consiliului Local Vaslui pentru acordarea titlului de Cetățean de onoare. Evenimentul va fi transmis live, pepagina de internet a instituției, www.primariavaslui.ro, la secțiunea Anunțuri & Evenimente.

Duminică, 16 august

Ora 10.00, Biblioteca Județeană N. Milescu Spătarul Vaslui:expoziție de carte Autori vasluieni

​- Lansarea publicației semestriale Milesciana, nr. 7

​- Sărbătoriții lunii august – autorii vasluieni prof. Ioan Baban și dr. Lupu Valeriu

Ora 10.30, Tabla de șah gigant: partidă demonstrativăsusținută de Clubul Sportiv Sergentul Vaslui – prof. GrosuConstantin

Ora 11.00 – 11.15, Inaugurarea Monumentului Eroilor din Al Doilea Război Mondial (vizavi de Liceul Mihail KogălniceanuVaslui) – invitat Laurențiu Chiriac, Muzeul Județean „Ștefancel Mare” Vaslui

Ora 11.30, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, sala „Multimedia”: vernisajul expoziției de pictură: „Picăturide lumină și culoare”, autor: Octavian Gălățianu.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.