Conecteaza-te cu noi

Știri Botoșani

Botosanean ucis in Vaslui. A fost prins intr-o rafuiala sangeroasa

Publicat

in

Un botoșănean care locuia fără forme legale în Vaslui a fost ucis, la sfârșitul săptămânii trecute, după ce a fost prins într-o răfuială dintre două clanuri. În timpul conflictului sângeros, combatanții au folosit topoare, săbii și bolovani. Violențele s-au soldat cu arestarea a patru indivizi, care au fost acuzați de omor.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Conflictul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă (n.r. 28 spre 29 august a.c.), când mai mulți indivizi din comuna Epureni au atacat o familie rivală din satul Horga (n.r. – ambele localități fiind din județul Vaslui). Altercația a venit după ce în urmă cu două săptămâni a avut loc o altă bătaie între aceștia, cei agresați atunci hotărând să se răzbune. Așa se face atacatorii au năvălit cu săbii, bâte și cuțite în curțile a două case, generând o încăierare în care au fost implicate aproape 10 persoane. Prins la mijloc, botoșăneanul Claudiu Ivanciu, în vârstă de 30 de ani, a fost lovit cu o secure în spate și a murit la scurt timp.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

„Au fost mai multe apeluri la 112 aseară, referitor la acest caz, ultimul fiind la orele 23.41. Am fost sesizați că undeva pe un drum la ieșirea din satul Horga, este un bărbat căzut, posibil decedat. A fost dirijată la fața locului o Ambulanță care a constatat decesul bărbatului. Victima este un bărbat de 30 de ani, din județul Botoșani, care locuia fără forme legale într-o localitate din județul Vaslui. Întrucât există suspiciunea săvârșirii infracțiunii de omor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, care a preluat acest caz”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Patru persoane arestate 

În urma intervenției forțelor de ordine, patru indivizi au fost arestați preventiv, Victor Ion Maftei, Valerică Andrei Maftei, Cătălin Maftei și George Maftei, toți fiind membrii aceleiași familii.

Răfuiala din Vaslui a venit pe fondul mai multor conflicte violente înregistrate anul acesta între mai multe clanuri rivale, care își disputau supremația în zonele pe care doreau să le controleze. Un astfel de conflict a avut loc în luna iulie și la Dorohoi, două persoane fiind arestate aici pentru tentativă de omor.

Polițiștii au intervenit de fiecare dată în toate conflictele iscate în țară. Spiritele s-au inflamat, însă, din nou săptămâna trecută, după ce în spațiul public au apărut imagini în care șeful Poliției Române, chestorul Liviu Vasilescu, a avut o întâlnire cu o parte dintre liderii clanului Duduienilor, pentru detensionarea situației dintre grupările rivale.

Roxana OLTEANU D

Populare

Stiri din categoria: Știri Botoșani Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.