Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Focare de pesta porcina africana in judetul Vaslui

Publicat

in

Centrul Local de Combatere a Bolilor, convocat de Instituţia Prefectului Vaslui, a aprobat, marţi, un plan de măsuri după confirmarea a două focare de pestă porcină africană în două gospodării din localitatea Ciocani şi instaurarea zonelor de protecţie şi supraveghere.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Prefectura Vaslui, pentru siguranţa zonei şi limitarea posibilităţii răspândirii bolii, s-au instituit un filtru rutier la intrarea în localitatea Ciocani dinspre Bârlad şi un filtru de control şi dezinfecţie mijloace auto, la ieşirea din localitatea Ciocani spre localitatea Coroieşti.

“Pentru a limita transmiterea bolii către alte exploataţii, s-a luat măsura ca suinele afectate să fie ucise preventiv şi neutralizate prin îngropare în zona special amenajată de către primăria comunei Ciocani, respectându-se toate normele de biosecuritate. După confirmarea diagnosticului, s-au pus sub supraveghere exploataţiile afectate şi au fost instituite restricţii privind mişcarea de animale din exploataţiile respective. Facem apel la cetăţeni şi la crescătorii de porcine să anunţe de urgenţă medicul veterinar în situaţia în care apar modificări în statusul de sănătate al porcinelor din gospodăriile proprii sau apar cazuri de mortalitate în rândul porcinelor”, precizează sursa citată.

Potrivit legii, pentru animalele moarte sau ucise ca urmare a pestei porcine africane sunt acordate despăgubiri.

Click pentru a comenta

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.