Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Cinci frati invata pe un singur telefon. “Mama este o eroina! O vedem rar, dar lupta pentru noi”

Publicat

in

În timp ce studiul on-line devine o necesitate și o soluție într-un an școlar atipic, sunt copii care nu stiu cum vor reuși sa învețe pentru a-și împlini visurile. Si asta pentru ca multi nu au un laptop sau un calculator, care sa le ușureze eforturile. Ramona Cioncu este eleva in clasa a XI-a la Liceul Tehnologic din Falciu. Este premianta și chiar dacă împreună cu cei patru frați mai mici folosește un singur telefon, Ramona învață pe rupte. Va fi arhitect peste ani, ne asigura ea.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

„E complicat pentru noi sa învățăm pe un singur telefon. Suntem cinci frați, fiecare cu lecțiile lui, cu cerințele lui. Intram pe internet, pe rând. Durează câteva ore pana ne vine randul, va dati seama! E greu, dar noi suntem isteți, prindem in clasa destul de mult. Suntem atenți și asta e de folos. Mamei nu ii putem cere un calculator pentru ca nu sunt bani și are si asa destule griji.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Ne descurcam cum putem, dar tare ne-ar prinde bine macar un calculator, un laptop! Eu învăț bine. Si nu ma las. Vreau sa fiu arhitect, sa merg la facultate… Trebuie să reușesc! Pentru mine, scoala e o binecuvântare, o bucurie! Multi copii au tot ce le trebuie sa învețe, părinții le oferă tot. Suntem însă și noi, cei care nu avem, dar vrem să facem carte!”, a spus Ramona.

Fata este un exemplu de modestie, de disciplină și ambiție. Părinții sunt in divorț, iar frații locuiesc cu mama intr-o casa închiriată. Femeia face naveta zi de zi, la Vaslui, unde lucrează la o fermă și se întoarce acasă seara târziu. Ramona are grija de casa si de frații mai mici, însă nu se plânge.

„Nu am încotro. Suntem o familie și ne sprijinim unul pe altul. Mama este o eroină, sa stiti! O vedem rar, dar lupta pentru noi! Cum sa ii cer un calculator?! Nu se poate!”, spune fata. Cei cinci frați, cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, au nevoie de o mână de ajutor pentru ca soarta lor sa se aseze frumos. Merita!

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.