Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

O eleva a fost depistata cu COVID! Colegii lor stau 14 zile in izolare

Publicat

in

Alerta la Colegiul Economic “Anghel Rugina” din Vaslui. O eleva din clasa a X-a, care prezenta simptome specifice bolii a fost testata Covid, iar rezultatul a iesit pozitiv. Conducerea institutiei a luat masuri pentru a limita raspandirea virusului, conform procedurilor legale.

S-au dezinfectat spatiile, iar grupa cu care fata a participat la ore va rămâne acasa doua saptamani. Ceilalti colegi ai lor, care participau la lectii online, au venit de astazi la scoala. “Avem un caz pozitiv Covid la Colegiul Economic <>.

E vorba de o eleva de clasa a X-a. Acolo este functional scenariul galben, asa ca s-a luat decizia pe care si noi, ca Inspectorat, am recomandat-o tuturor școlilor din scenariul galben, atunci cand se iveste un caz intr-o clasa neterminala, copii care au mers la scoala sa ramana acasa.

Așadar, grupa de elevi unde s-a depistat cazul ramane acasa timp de 14 zile. S-a dezinfectat clasa, s au luat toate masurile si de astăzi vine la scoala grupa a doua”, a declarat Loredana Roman, inspectorul școlar general al ISJ Vaslui. Inspectorii sanitari au inceput o ancheta epidemiologica in acest caz.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.