Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Planul lui Marius Arcaleanu pentru agricultura judetului Vaslui

Publicat

in

Candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui, Marius Arcăleanu, susține că județul Vaslui trăiește într-un paradox: avem teren de cea mai bună calitate, potențial agricol enorm, însă avem fermieri săraci. 

“De ce se întâmplă asta? Pentru că, în ciuda unui teren fertil și ecologic, avem o infrastructură agricolă neperformantă. Irigarea marilor suprafețe de teren agricol va fi o prioritate în mandatul meu de președinte al Consiliului Județean Vaslui.

Pe lângă crearea infrastructurii agricole, ne vom implica atât în sprijinirea marilor exploatații agricole pentru a crește valoarea acestora, cât și în sprijinirea micilor fermieri pentru a-și putea susține interesele în relația cu marii arendași: Avem un plan bine pus a punct pentru a sprijini micii fermieri:

– Înființăm în cadrul Consiliului Județean un birou de asistență fermieri – personal calificat îi va ajuta pe micii fermieri inclusiv în negocierea arendei pentru terenul cedat marilor fermieri

– În cadrul Consiliului Județean va exista un birou de fonduri europene care va oferi în gratuit consultanță și vor face proiectele de finanțare pentru cei care vor să acceseze fonduri europene în agricultură”, declară Marius Arcăleanu. 

Candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui afirmă că are un plan și pentru marii fermieri.

“Vom face un proiect cu finanțare europeană pentru a înființa în județul Vaslui o bursă agricolă internațională:

– Această piață de gros este o formă modernă în care fermierii vor fi ajutați de brokeri specializați să negocieze cele mai bune prețuri pentru vânzarea produselor agricole. 

– Piața de gros va avea standuri de expunere, spații de depozitare și păstrare la rece a produselor, celule de coacere a fructelor, precum și servicii diverse (încărcare – descărcare, transport, servicii bancare, vamale și poștale, laborator de merceologie, laborator pentru certificarea de conformitate a produselor, etc)”, a mai declarat Marius Arcăleanu. 

MATERIAL DE PROPAGANDA ELECTORALA, REALIZAT DE SC Vyscoat Fashion SRL, COMANDAT DE PNL VASLUI. COD MANDATAR: 21200012.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.