Conecteaza-te cu noi

Stiri Moldova

Alerta meteo! De la vara la iarna, in doar 24 de ore. Pot aparea primii fulgi de zapada

Publicat

in

Zilele următoare, vremea se încălzește în toată țara. Se vor înregistra maxime între 25 și 33 de grade Celsius, iar meteorologii anunță posibile recorduri termice.

În weekend, țara va fi împărțită între toamnă și vară.

Toamna își intră în drepturi de săptămâna viitoare.

Va fi frig în Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei și Crisana.

Aici, temperaturile maxime nu vor mai trece de 15 grade Celsius, iar meteorologii anunță posibile ploi și chiar primii fulgi de zăpadă pe creste.

În sud, vor fi maxime de 18…22 grade Celsius.

Prognoza meteo în Moldova

Vremea va fi caldă până în jurul datei de 26 septembrie, chiar călduroasă în sudul regiunii, cu o medie regională a valorilor maxime cuprinsă între 26 și 29 de grade. După această dată este prognozată o răcire semnificativă, astfel la finalul lunii septembrie, se vor atinge maxime în jur de 18 grade. În primele zile din octombrie temperaturile maxime vor fi ușor mai ridicate, spre o medie de 20…22 de grade.

Valorile minime de temperatură vor fi în jur de 10 grade în primele zile, însă ulterior vor fi mai ridicate, iar la finalul primei săptămâni, media acestora va atinge 14…15 grade, cu mult peste regimul multianual. În a doua săptămână scăderea de temperatură se va resimți și în regimul nocturn, astfel media regională a minimelor va ajunge la 9…10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 26 – 29 septembrie, când și cantitățile de apă vor fi izolat mai însemnate.

Populare

Stiri din categoria: Stiri Moldova Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.