Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Hoceni: Vasile Tabara – Un primar intotdeauna pentru oameni!

Publicat

in

La ultimele alegeri locale, desfăşurate în anul 2016, în comuna Hoceni, Vasile Țabără era ales, din nou, în funcţia de primar. Unul dintre cei mai longevivi edili din judeţul Vaslui, Vasile Țabără a reuşit investiţii importante pentru comunitate, câştigând încrederea locuitorilor.

Ca un bun gospodar, acesta a reuşit să implementeze proiecte finanţate prin fonduri locale, guvernamentale sau europene, găsind mereu cea mai avantajoasă variantă şi asigurând un echilibru între veniturile comunei şi necesităţile de dezvoltare.

În ultimii patru ani, Vasile Țabără s-a preocupat de terminarea lucrărilor de asfaltare a tuturor străzilor din comună. Pentru rezolvarea diferitelor situaţii de infrastructură cât şi a situaţilor neprevăzute, comuna a fost dotată cu un tractor cu toate utilajele necesare pentru desfăşurarea activităţilor comunale: remorcă, sărăriţă, lamă de zăpadă, cositoare.

Totodată, au fost demarate procedurile pentru realizarea alimentării cu gaze naturale. În plus,  toţi cetăţenii beneficiază de intabularea gratuită a terenurilor din extravilanul localităţii.

Pentru ca toată lumea să beneficieze de investiţii, de la cei mici până la cei mai mari, grădiniţa, căminul cultura şi primăria au beneficiat de lucrări importante.

În reședința de comună au fost asfaltate toate drumurile. Comuna Hoceni poate fi oricând un exemplu de bune practici pentru multe dintre comunitățile din țară. Cei 3.500 de locuitori ai comunei au grădințe și școli moderne în toate cele șase sate, apa curge la robinet în gospodăriile din patru localități, iar în centrul comunei există sală de sport, teatru de vară și un teren de fotbal cum nu prea se găsește nici pe marile stadioane ale echipelor din prima ligă. În plus, tot în zona centrală, primăria a amenajat o clădire în care funcționează Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, dotat cu mașină de pompieri, un buldoexcavator și un utilaj cu care se fac lucrările specifice de deszăpezire pe cei 40 de kilometri de drumuri comunale și sătești. Una dintre cele mai importante investiții de când se află la conducerea primăriei este drumul comunal de zece milioane de lei, recent finalizat. “Vad ca unii oameni cu identitate falsa, sau mai bine zis contracandidatii mei, incearca sa minimalizeze munca si realizarile noastre din comuna Hoceni si ca nimic din ceea ce am facut nu este important, si atunci o sa va enumer doar cateva lucrari mai importante:

– Alimentari cu apa: Hoceni 6,2 km, Oteleni 7,4 km, Deleni 7,1 km, Barbosi 6,5 km + 1 km  Satul Nou – 7 km apa,  6,5 km canalizare. In total 34,7 km reatea de alimentare cu apa si canalizare oare este putin? Si este proiect aprobat de alimentare cu apa si canalizare  pentru Tomsa si Siscani,

– Drumuri: 10 km Hoceni – Barbosi, 2,5 km Oteleni, 3,9 km Deleni, 4,1 km Hoceni, 3 km Barbosi (se lucreaza acum), 4 km Hoceni – Grumezoaia. In total 27,5 km drumuri asfaltate, oare este putin? Si sunt proiecte aprobate pentru Oteleni 7,2 km, Siscani si Tomsa 4,4 km. Barbosi restul localitatii 5Km.

– Puturi de mare adancime – 200 m fiecare: Hoceni – 1, Oteleni – 1, Barbosi – 1, Deleni – 1. In total 800 m, oare este putin?

– Scoli noi in toate cele 6 sate.

– 3 gradinite (Barbosi, Deleni, Hoceni).

– Sala de sport, teatru de vara.

– Centru After School.

– Sediu primarie.

Oare este putin?

Si multe altele, pe care dumneavoastra le stiti, le vedeti.

S-au mai facut atatea investitii vreodata in comuna Hoceni?

Va recomand sa inchideti ochii si sa va amintiti cum erau satele noastre inainte si cum sunt acum. Sunt oameni straini care vin si viziteaza comuna noastra. Oare este putin?

Este adevarat, nu am facut cu banii mei, dar toate au trecut prin mine si nu a fost usor. 

Iar daca vreti va mai spun. Am proiecte importante pentru viitor, pe care le prezint fiecarui locuitor, in scris.

Pune-ti in comparatie munca si experienta mea, a oamenilor din echipa mea si a contracandidatilor. Nu este greu sa observati diferenta dintre cei cu promisiunile si noi, cei cu faptele”, a declarat Vasile Țabără. 

“Nimeni nu trebuie lăsat în urmă!”

Acesta e dictonul după care Vasile Țabără dezvolta comuna! Echilibrat! Cu toate satele incluse!  La Hoceni, nu exista centru dezvoltat și marginea, de ocolit. Spre deosebire de alte comunități din județ și din țară, unde autoritățile se axează în special pe dezvoltarea centrului de comună, Hoceni își schimbă înfățișarea în toate satele componente.

“Avem proiecte importante pentru perioada următoare. Avem contractul semnat pentru asfaltarea a șapte kilometri de drum în localitatea Oțeleni. După finalizarea lucrărilor la Barboși, utilajele se vor muta la Oțeleni. Avem un alt contract de investiții aprobat de CNI pentru asfaltarea a trei kilometri în satul Șișcani. Aici vom demara și lucrările de alimentare cu apă”, a declarat primarul Vasile Țabără. 

Iata lista proiectelor de viitor:

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.