Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Mona Bujor, primarul investitiilor de succes la Solesti! Toata comuna sustine actuala echipa

Publicat

in

Conduce de ani buni comuna Solești în calitate de primar, perioadă în care zona a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă din toate punctele de vedere, fiind astăzi o comună modernă, cu drumuri, iluminat, școli, internet. Comuna Solești a crescut în fiecare an sub mâna Monei Bujor, iar cetățenii sunt convinși că aceasta este rețeta succesului. Dovadă că atât tinerii cât și vârstnicii o susțin pe Mona Bujor în continuare. Echipa actualului primar este cea învingătoare, iar faptele vorbesc. Satele sunt cochete, grație proiectelor si investițiilor atrase în zonă, iar planurile primăriței nu se opresc aici. Vrea ca fiecare locuitor al comunei să se simtă cu adevărat cetățean european, nu doar prin condițiile de trai îmbunătățite, ci și prin creșterea nivelului de cultură, educație și studiu la nivel local.

Sute de oameni au ieșit pe străzile comunei pentru a-și arăta susținerea pentru primărița lor și pentru actuala echipă de la Primăria Solești. 

Actuala echipă a Primăriei Solești, primarul Mona Bujor și viceprimarul Daniel Ababei, a demonstrat că poate. Ambii vor să continue proiectele începute. Iată ce și-au propus pentru următorii patru ani:

Proiecte realizate în localitatea IAZ

Școli modernizate, drumuri asfaltate, un pod sau iluminat public. Sunt câteva din investițiile Primăriei Solești pentru familiile din satul Iaz. Trebuie menționată și prelungirea transportului de călători de la Șerbotești la Iaz. Oamenii erau nevoiți să meargă pe jos doi kilometri. 

PROIECTE DE VIITOR

Internet pentru tot satul

Pod pe pășunea comunală, Asflatarea tuturor drumurilor din interiorul localității

Proiecte realizate în localitatea ȘERBOTEȘTI

În localitatea Șerbotești a fost asfltat drumul care face legătura între DN 24 și localitatea Iaz, a fost construită o cișmea, iar biserica din sat a primit sprijin financiar pentru împrejmuire cu gard și pentru un prăznicar. Cei peste 200 de elevi învață în condiții moderne, au băi interioare și un laborator de informatică. De altfel, toate școlile din comună au toalete interioare. Iluminatul public, dar și internetul, sunt alte două investiții realizate de Primăria Solești. 

PROIECTE DE VIITOR

-Decolmatarea pârâului Lunca, afluent al Barajului Solești, o investiție imperios necesară, -Asfaltarea tuturor drumurilor din localitate

-Camere de supraveghere atât în Șerbotești cât și Iaz

Proiecte realizate în localitatea SATU NOU

În localitatea Satu Nou au fost finalizate lucrările la biserică, dat și pictura lăcașului de cult. Alte investiții: asfalt, iluminat public, internet, colectarea deșeurilor, camere de supraveghere, teren de sport cu nocturna, praznicar și un muzeu al satului. 

PROIECTE DE VIITOR

-Asfaltarea drumurilor din sat -Aducțiune gaz metan

Proiecte realizate în localitatea SOLEȘTI

În Solești au fost făcute investiții în biserici, au fost asfaltate drumurile, iluminatul stradal a fost modernizat și au fost amenajate spațiile verzi. Indicatoare, supraveghere video, internet, o gradiniță nouă la care lucrările sunt în toi. Primăria a renovat dispensarele, dar și sediul instituției care a fost extins fiind ridicat un corp nou. Localitatea are și rețea de internet. 

PROIECTE DE VIITOR

-Aducțiunea de gaz metan, -Finalizare grădinuță, 

-Centru medico-social, 

-Cămin cultural

-Teren de sport cu gazon artificial în curtea școlii

-Achiziție microbuz transport elevi

-Achizitie utilaje pentru gospodărire comunală

-Dotarea dispensarelor umane cu apratură medicală

Proiecte realizate în localitatea BOUȘORI

Biserica din sat se află în lucru, sătenii se pot bucura însă de un prăznicar, dar și de iluminat public, tomberoane de gunoi sau de transport public de călători.

PROIECTE DE VIITOR

-Asflatare drum

-Finalizare lucrări biserică

Proiecte realizate în localitatea VALEA SILIȘTEI

Primăria Solești a investit în modernizarea cimitirului din localitatea Valea Siliștei. Acesta a fost împrejmuit de un gard nou. Tot la Valea Siliștei a fost amenajat un praznicar, dar și un Centru de rezidență. Localitatea beneficiază și de iluminat public modern. 

PROIECTE DE VIITOR

-Asflatarea drumurilor din interiorul localității

Proiecte realizate în localitatea ȘTIOBORĂNI

Biserica din satul Știoborăni a beneficiat de ajutor financiar din partea primăriei. Și aici a fost amenajat un prăznicar și a fost modernizat iluminatul public. Au fost construite și două cișmele, iar gunoiul este ridicat periodic. 

PROIECTE DE VIITOR

-Modernizarea drumului care face legătura întrr Știoborăni și  DN 24. Aici va fi turnat un covor asfaltic

-Asfaltare drumuri interioare

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.