Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Peste 100 de preoti doneaza sange. Spera ca enoriasii sa le urmeze exemplul- FOTO

Publicat

in

Mai mulți preoţi din judeţul Vaslui participă la o misiune nobilă și au venit, marți dimineață, la Centrul de Transfuzii din Bârlad ca să doneze sânge.

Au primit binecuvântarea Preasfințitului Ignatie, Episcopul Hușilor. Ei speră ca exemplul lor să fie urmat de cât mai mulţi credincioşi.

Peste 100 de preoţi din toate protopopiatele judeţului Vaslui urmează sâ se prezintă în această perioadă la Centrul de Transfuzii. Acţiunea de donare de sânge lansată de Episcopia Hușilor are ca scop ajutorarea celor care au nevoie urgentă de transfuzie în condiţiile în care spitalele sunt într-o continuă criză de sânge.

“Cu toții rebuie să răspundem apelului lui Isus, pentru că El a fost primul donator de sânge, iar eu sunt unul care am primit sânge o dată în viaţa mea. Am primit patru pungi de sânge, ştiu ce înseamnă să dai viaţa cuiva”, a declarat unul din preoți. 

Mulţi părinți au mai donat sânge şi speră că gestul lor să fie urmat şi de enoriaşi.

“Am sfătuit adesea şi pe alţi oameni şi prieteni cunoscuţi, rude, să doneze sânge. Este o stare de bine pe care ți-o dă faptul că donezi sânge,  te gândeşti că prin sângele tău se poate salva o viaţă”, declară un alt preot. 

În judeţul Vaslui, numărul donatorilor a scăzut simţitor în ultima perioadă.

Pentru a funcţiona în limite normale şi pentru a putea asigura necesarul de sânge spiţatelor, zilnic 40-50 de persoane ar trebui să doneze.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.