Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Poveste halucinata! Un barbat disparut, figura ca decedat in registrul electoral, dar familia nu stia nimic

Publicat

in

Un barbat in varsta de 52 de ani, dat disparut in urma cu aproximativ patru luni de zile, a fost gasit, intamplator, ca fiind decedat, in municipiul Ploiesti. In aceasta dimineata, sotia lui a mers la Ploiesti si a identificat cadavrul, care urma sa fie ingropat de catre Primaria Ploiesti.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Asta desi omul avea buletinul de identitate asupra sa. Familia este consternata de lipsa de reactie si de modul cum au gestionat acest caz de disparitie autoritatile din Ploiesti.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Gheorghe Craciun a fost dat disparut de familie, in luna mai. Barbatul, care lucra in constructii la Ploiesti, se intorcea acasa. Ultima data a vorbit la telefon cu sotia sa din Gara Ploiesti. Pentru ca nu a mai reusit sa ia legatura cu el si nici acasa nu a ajuns, a doua zi, femeia a anuntat IPJ Vaslui, iar de aici, cazul a ajuns pe masa politistilor prahoveni.

Rudele au tinut legatura cu oamenii legii, au mers chiar la Ploiesti ca sa ceara amanunte de la Politia Feroviara, insa nu au aflat nimic care sa ii duca pe urmele celui disparut. Pe data de 21 septembrie, cei de la Primaria comunei Falciu au facut o verificare a Registrului Electoral si nu mica le-a fost mirarea sa constate ca Gheorghe Craciun figureaza ca fiind decedat.

Imediat, s-au dat telefoane si s-au cerut explicatii celor de la Starea Civila si Politiei Ploiesti.

« In luna mai a fost anuntata disparitia acestui cetatean. Am facut tot ce s-a putut sa il gasim, insa totul a fost zadarnic. Ieri, in Registrul Electoral, din verificarea facuta s-a constatat ca acest cetatean e decedat. Am alertat familia si am vorbit la Primaria Ploiesti si asa am aflat ca, de pe 23 mai, Craciun e la morga Ploiesti. Fusese dus la spital si a suferit un infarct, am inteles. Suntem consternati. Cum e posibil asa ceva ?! », se intreaba primarul comunei, Neculai Moraru.

Miercuri dimineata, sotia lui Gheorghe Craciun a plecat la Ploiesti si a identificat cadavrul. A suferit un soc. « Omul asta a fost cautat de familie fara incetare. Nimeni nu a dat niciun raspuns de la Ploiesti. Pe data de 28 iulie, nevasta lui a mers la Politia Feroviara Ploiesti pentru a afla amanunte, insa au spus sa asteptam acasa. Sunau si ne spuneau ca nu au aflat nimic, ba ca e un mort pe malul lacului, ba colo, ba colo, insa niciunul nu era persoana cautata de noi.

Familia a primit telefon de la primarul comunei Falciu pe data de 21 septembrie. A rugat-o pe sotie sa mearga a doua zi la primarie. Si asa a flat ca barbatul ei era mort in municipiul Ploiesti si ca ar fi inmormantat de primaria Ploiesti. Cum sa fie inmormantat de primaria Ploiesti, daca el a avut buletinul in buzunar ?! Seful de santier a vorbit la politie, prietenul cu care era in gara, sotia lui, primaria Falciu, toata lumea stia ca omul e dat in urmarire generala. A fost internat la Urgente la Ploiesti pe 23 mai, cu buletin.

Cum adica nu avea familie?! De ce le-a fost asa de greu sa ne caute, sa sune la primarie?! Cum e posibil?! Atata indolenta si nepasare este strigatoare la cer! In plus, la morga ni s-a spus ca ar trebui sa platim si pentru ca timp de patru luni de zile cadavrul a stat la congelator, adica 38 de lei/zi. De ce sa plateasca familia pentru incopetenta altora?! In plus, sotia nu are bani pentru asa ceva. Probabil vom cere ajutorul unui avocat, dar lucrurile nu pot ramane asa! », a spus Stela Chindris, o apropiata a familiei Craciun.

In aceasta seara, sicriul cu trupul neinsufletit al bietului om va ajunge acasa, in satul Bogdanesti. Gheorghe Craciun era respectat de comunitate. Era cunoscut drept un om gospodar si serios si lupta sa isi vada cei doi copii (15 si 19 ani) realizati.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.