Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Ce preturi are vaccinul antigripal

Publicat

in

În România a început campania de vaccinare împotriva gripei de sezon. Primele doze au ajuns la medicii de familie, care au început imunizarea.

Serul a intrat și în unele farmacii, într-o prima tranșă, însă stocurile sunt deja pe terminate.

Speriați de coronavirus, oamenii au început să-l caute sau să-l comande încă din vară.

Cele 330.000 de doze de vaccin gripal, adică prima tranșă din stocul achiziționat de Ministerul Sănătății, au ajuns în unele cabinete ale medicilor de familie.

Doctorii au început imunizarea persoanelor din categoriile considerate cu risc mare de îmbolnăvire.

Pentru că deocamdată vorbim de un număr mic de doze prioritate au copiii care n-au mai fost imunizați împotriva gripei, pentru că trebuie să facă două doze la un interval de o lună, dar și femeile însărcinate și vârstnicii cu boli cronice.

Pentru cei care nu reușesc să și-l procure gratuit de la medicul de familie, vaccinul antigripal a început să se găsească deja în farmacii. Acesta se găsește sub formă de seringă de unică folosință cu substanța injectabilă, de la mai mulți producători, iar prețul variază în funcție de calitățile acestuia.

Vaccinul antigripal tradițional (trivalent) oferă protecție împotriva îmbolnăvirilor de gripă cu trei virusuri gripale: un virus gripal A (H1N1), un virus gripal A (H3N2) și un virus gripal B.

Există însă și vaccinul tetravalent, care oferă protecție împotriva unui virus suplimentar B. Virusurile gripale de timp B au fost numite B/Victoria și B/Yamagata.

Așadar, în funcție de producător, de felul vaccinului antigripal și de adaosul comercial practicat de fiecare farmacie, vaccinul antigripal poate fi cumpărat pentru sume pornind de la 23 de lei la 60 de lei per doză.

Spre exemplu, Influvac costă 23 de lei, Vaxigrip 33 de lei, iar Vaxigrip Tetra ajunge și la 60 de lei.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.