Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Buzatu a castigat alegerile la Consiliul Judetean. PSD are 59 de primari

Publicat

in

Social democratul Dumitru Buzatu este noul presedinte al Consiliului Judetean Vaslui. Potrivit rezultatelor partiale dupa numararea a aproximativ 97,7 la suta din voturi, Dumitru Buzatu a obtinut 54.360 voturi, iar Marius Arcaleanu, 51.524. Pe partide procentele sunt urmatoarele: PSD – 38,95%, PNL -35,5%, ALDE – 8,82%, USR – 8,3% si Pro Romania cu 5,03%. PMP nu a reusit sa treaca pragul electoral.

Pe total judet, PSD a castigat alegerile si si-a adjudecat 59 de primarii. PNL a castigat alegerile in 24 de localitati. La Vaslui, Husi si Murgeni primariile au fost castigate de PSD, iar la Barlad si Negresti de PNL. 

In municipiul Vaslui, primarul Vasile Paval (PSD) a castigat cel de-al patrulea mandat, la Husi isi mentine functia actualul primar Ioan Ciupilan (PSD), iar in orasul Murgeni candidatul PSD Eduard Cazacu a castigat primul sau mandat la primarie.

PNL isi mentine primarul in municipiul Barlad, pe Dumitru Boros, care castiga astfel cel de-al doilea mandat. Liberalii au reusit sa obtina functia de primar prin candidatul Petru Cristinel Rusu, in orasul Negresti, condus pana acum de PSD.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.