Conecteaza-te cu noi

Stiri Moldova

Nelu Tataru: „Nu putem trai aceleasi sarbatori ca in anii trecuti“

Publicat

in

 „Trebuie să știm să gestionăm această pandemie. Nu avem încă un vaccin și primul tratament este respectarea regulilor. Pentru fiecare localitate în parte se pot decide măsuri. Fiecare activitate se desfășoară după niște norme. S-a evaluat capacitatea a spitalelor pentru a primi noile cazuri. Pregătim șase paturi de TI la Spitalul CFR, dar și la Spitalul de Neurochirurgie din Iași“, a spus Nelu Tătaru.

„Avem acel indice 1,5 care va duce la închiderea restaurantelor și cinematografelor în fiecare localitate în parte. Măsurile se iau la fiecare localitate în parte. Spuneam la începutul acestei pandemii că nu va fi un an la fel ca ceilalți ani. Sărbătorile nu au fost și nu vor fi la fel ca în alți ani. Pandemia nu se tranșează în spital. Ține doar de noi dacă numărul de cazuri va crește. Portul măștii, distanțare și evitarea zonelor aglomerate sunt principalele măsuri de care trebuie să ținem cont“, a mai spus Nelu Tătaru.

„Fiecare caz atrage după sine o anchetă. Mă aștept ca lumea să respecte regulile. Suntem într-o creștere progresivă. Septembrie a fost o lună grea. În care a început școala, am deschis restaurantele, au fost alegeri. Trebuie fiecare să avem grijă și să respectăm regulile. Am vorbit cu doamna Dorobăț și se va aloca o nouă tranșă de Remdesivir la Iași“, a conchis Nelu Tătaru.

Populare

Stiri din categoria: Stiri Moldova Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.