Conecteaza-te cu noi

Știri Botoșani

Un baiat in spital si altul arestat. Totul din cauza unei fete

Publicat

in

Un triunghi amoros între adolescenţi a atins o limită şocantă la Săveni, în județul Botoșani. Un băiat de 15 ani se zbate între viaţă şi moarte, iar un altul, de 17 ani, a ajuns după gratii după un conflict pornit de la o fată.

Totul a început în urmă cu câteva zile. Cei doi tineri, care învaţă la Liceul „Dr. Ciucă” din Săveni, au început să se ameninţe prin mesaje. Motivul, o fată de 15 ani, şi ea colegă cu ei de liceu. Aceasta s-a despărţit de cel mai mare şi a început o relaţie cu băiatul de vârsta ei.

„Ei au fost împreună vreo trei luni. Apoi ea l-a părăsit, iar la ceva timp a fost cu băiatul cel agresat. Copilul meu tot îi dădea ei mesaje şi îi spunea să se împace. Ea i-a zis noului ei iubit, iar el i-a scris fiului meu, apoi l-a sunat, să o lase în pace”, a povestit mama agresorului pentru monitorulbt.ro.

Cei doi au schimbat mai multe mesaje de ameninţare. Miercuri la amiază, cei doi s-au întâlnit într-o parcare situată chiar în faţa liceului la care învaţă. Pe fondul ameninţărilor reciproce, băiatul de 17 ani a început să îl înjure pe adversarul său mai mic, iar la un moment dat a scos un cuţit din hanorac şi a început să îl lovească pe acesta cu cuţitul.

„Băiatul înjunghiat îl ameninţa că o să vină cu mai mulţi băieţi să îl bată la şcoală. El a spus că atunci când s-au intersectat şi l-a înjurat i s-a părut că vin mai mulţi băieţi mari spre el şi credea că urmau să îl bată. A spus că atunci s-a speriat, a scos cuţitul şi l-a înjunghiat”, a mai spus mama atacatorului.

Femeia spune că băiatul avea tot timpul acel cuţit la el, pentru că obişnuia să cioplească lemne sau crengi, lama fiind una nu foarte mare. Ulterior, agresorul a fugit, lăsându-şi victima într-o baltă de sânge. Mai mulţi trecători l-au văzut și au sunat la 112. La faţa locului a sosit o ambulanţă, care l-a transportat pe copil la Secţia din Săveni, după care la Spitalul de Pediatrie Botoşani.

„Pacientul a ajuns în Urgenţe prezentând multiple plăgi tăiate în regiunea scapulară, hemitorace stâng, creastă iliacă superioară stângă, coapsă stângă, precum şi pneumotorax. Este internat în stare gravă în secţia de reanimare”, a precizat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU).

La scurt timp după apelul la 112, poliţiştii l-au identificat pe agresor. Acesta a fost imediat reţinut, fără a opune rezistenţă în vreun fel.

„Tânărul de 17 ani este elev la acelaşi liceu cu victima şi a fost imediat identificat de poliţişti. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la omor, urmând a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs fapta”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani. Ulterior, tânărul a fost prezentat în faţa procurorilor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Aceasta a şi fost însuşită de procurori.

Populare

Stiri din categoria: Știri Botoșani Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.