Conecteaza-te cu noi

Știri Bacău

A dat foc la casa si s-a sinucis dupa ce a primit un ordin de evacuare

Publicat

in

Supărat că trebuie să plece din casa în care a locuit în ultimii 12 ani, un bărbat în vârstă de 56 de ani din comuna Girov, judeţul Bacău, s-a lăsat cuprins de disperare. A incendiat gospodăria, apoi şi-a pus capăt zilelor.

Vecinii au văzut flăcările şi au încercat să intervină, însă până să îşi dea seama ce s-a întâmplat, omul deja decedase, iar din locuinţă nu a mai rămas nimic.

Vecinii spun că bărbatul locuia aici de mai bine de 10 ani şi chiar dacă se mai oprea şi pe la cârciumă, era un om bun şi harnic. Cunoscuţii susţin că proprietarii casei i-ar fi promis că îl vor lăsa să locuiască în sat, dacă le va îngriji părinţii. Dar nu ştiu să fi trecut şi în acte această înţelegere.

„Era un om muncitor, dar în ultimul moment a luat-o pe cărări greşite din cauza casei, că trebuia să elibereze casa” a explicat o femeie.

Vecină: „A fost un om muncitor, înţelegător, când era treaz. Acum s-a întâmplat cu casa. El a îngrijit bătrânii, că a zis că o să îl lase în casă şi nu o să îl dea afară. Ei şi s-au răzgândit, şi au venit şi au vândut casa. Altcineva a cumpărat-o. El s-a dus la bloc, dar Dumnezeu ştie ce a fost în capul lui.”

Somat să elibereze casa, omul a decis ca miercuri dimineaţă să dea foc gospodăriei. Apoi, într-o criză de disperare, şi-a pus capăt zilelor.

Vecin: Realitatea e că a fost bine primit, l-a lăsat şi nu l-a deranjat cu nimic. I-a spus de ani de zile. A fost avertizat de mult că trebuie să plece. Bine, dar el s-a mutat acolo, şi-a făcut un apartament.”

Femeie: „El s-a învăţat aici şi a stat 13-14 ani de zile. A stat bine”. 

Reporter: „I-ar fi fost greu să plece?” 

Femeie: „Nu a mai fost de atâta timp la bloc, s-a obişnuit aici. O avut şi pământ.” 

Reporter: „Suferinţa mare pentru el”. 

Femeie: „Da, de asta”

Vecinii au sărit cu mic cu mare să stingă flăcările, însă nu au mai putut salva mare lucru din gospodărie. Echipajul SMURD venit la intervenţie a găsit apoi în grădină trupul neînsufleţit al bărbatului.

Irina Popa, ISU Neamţ: „Pompierii pietreni au intervenit cu 3 autospeciale de stingere şi o ambulanţă. Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost stabilită ca fiind acţiunea intenţionată”.

Conform procedurilor, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare pentru ucidere din culpă. Fiul victimei încearcă acum să strângă bani pentru înmormântarea creştinească.

Populare

Stiri din categoria: Știri Bacău Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.