Conecteaza-te cu noi

Știri Iași

Alerta extrema printre pelerinii care protesteaza la moastele Sfintei Parascheva

Publicat

in

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași a trimis prin Ro-Alert un mesaj de alertă extremă chiar în timpul în care pelerinii veniți la moaștele Sfintei Parascheva au început să protesteze în fața Catedralei Mitropolitane.

Protestul pelerinilor, care între scandări cântă și se roagă, a fost întrerupt de o alertă de urgență extremă trimisă pe telefoanelor tuturor celor care se află în Iași.

Atenție! În județul Iași nivelul de răspândire a noului coronavirus (SARS-CoV-2) este ridicat. RESPECTAȚI măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol, a dvs. sau a celor din jur. La nivelul jud. Iași este obligatorie purtarea măștii în spații publice închise și deschise. Purtați corect MASCA, acoperând nasul și gura. Păstrați DISTANȚA și evitați aglomerațiile. Mențineți IGIENA MÂINILOR și DEZINFECTAȚI-VĂ după atingerea obiectelor, evitați contactul cu suprafețele comune. ÎNCURAJAȚI-I și pe cei din apropierea dvs. să respecte cu strictețe regulile!”, se arată în mesajul semnat de ISU Iași.

Mesajul a venit în contextul în care oamenii adunați în fața Catedralei Mitropolitane nu respectă distanțarea și nu toți poartă măștile, cel puțin nu regulamentar.

Biserica Ortodoxă Română prin Patriarhul Daniel și-a exprimat nemulțumirea cu privire la restricțiile luate de autorități în cazul pelerinajului la Sfânta Parascheva. Patriarhul spune că măsura interziceii pelerinajului este excesivă.

Patriarhul Daniel face apel la „coresponsabilitate şi cooperare pentru a evita constrângeri excesive” şi susţine că interzicerea în acest an a pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi este o măsură disproporţionată, discriminatorie şi luată fără o consultare prealabilă cu Biserica Ortodoxă Română.

„Patriarhia Română își exprimă deplina solidaritate cu toți credincioșii ortodocși care în aceste zile doresc să se roage ca pelerini Sfintei Cuvioase Parascheva, precum și cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, gazda profund responsabilă a pelerinajului anual de la Iași.

Interzicerea în acest an a pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi este o măsură disproporționată, discriminatorie şi luată fără o consultare prealabilă cu Biserica Ortodoxă Română”, spune Patriarhul Daniel.

Populare

Stiri din categoria: Știri Iași Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.