Conecteaza-te cu noi

Știri Suceava

Alerta la Suceava! Zona risca sa reintre printre focarele de coronavirus

Publicat

in

La șase luni după ce a ieșit din carantină, Suceava înregistrează un nou val masiv de infectări şi restricţii. După ce în primăvară a fost cea mai roşie zonă de pe harta pandemiei din România, iar conducerea Spitalului Judeţean a fost preluată de Armată după o serie de erori, ne-am fi aşteptat ca sucevenii să fi învăţat lecţia şi să se pregătească pentru ce e mai rău. 

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Alin Găleată, ISU Suceava: Erau momente în care așteptam să vină cineva să ne mintă chiar, numai să ne dea o dată în care se va termina totul pentru că nu se mai termina. 

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Anatol Burlacioc, medic: Transmiterea aici s-a făcut exact din zona care trebuia să asigure protecția acelei comunități. Adică din spital. Dar dacă ai o conducere a spitalului sau a județului care nu e sensibilă la lucrul ăsta și dacă o ia ușor, că nu e nimic grav, atunci ce poți să faci? Nu poți să te lupți cu morile de vânt. 

Teste făcute preferenţial, echipamente de protecţie neinventariate, dispărute din senin, anchete epidemiologice făcute pe genunchi şi decizii proaste în lanţ. Sunt cauzele care au făcut din Suceava Lombardia României, cauze scrise negru pe alb într-un raport al Ministerului Sănătăţii. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii (30 aprilie):Era un director al DSP-ului care pierduse totul de sub control.

Șapte săptămâni a stat Suceava în carantină. Încet, încet, numărul cazurilor a scăzut, viaţa şi-a reluat cursul, trauma a rămas. Părea că e un oraş care şi-a învăţat lecţia. Doar că, şase luni mai târziu, a venit valul doi al pandemiei. Şi, între timp, nici spitalele nu au fost organizate mai bine, nici nu testăm suficient de mult. Azi, la Suceava se repetă istoria. 

Mihai Dimian, prorector USV: Există o anumită oboseală psihologică. După atâtea luni e greu să fii la fel de atent.

În weekend, cu 218 cazuri active și o rată de infectări de 1,74 la mia de locuitori, oraşul a introdus noi restricţii. S-au închis baruri şi restaurante, au fost interzise petrecerile şi masca a devenit obligatorie în spaţiile aglomerate. 

Mihai Dimian, prorector USV: Vom ajunge într-o săptămână sau două la 4000 de cazuri pe zi şi spre sfârşitul lunii la 6000 de cazuri pe zi. 

Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava: Noi cerem medici, să mai vină medici, să mai vină încă 10, încă 20, dar dacă cauza, sursa n-o rezolvăm …

Deznădăjuit, soţul primei paciente din Suceava care a murit după infecţia cu Covid crede că toată ţara a picat de fapt testul pandemiei. 

Constantin Chetraru, soţul primei femei moarte de Covid în Suceava: Putea să fie Bacău, putea să fie Harghita, putea să fie Cluj, București … Acum sa vă spun una. A ajuns prostia să conducă România. Țineți minte treaba asta și o să suferim foarte mult. Sunt foarte dezamăgit, pentru că va fi și mai rău în România.

Populare

Stiri din categoria: Știri Suceava Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.