Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Viitorii eroi in halate albe doneaza sange

Publicat

in

Mobilizati de unul dintre profesori, mai mulți elevi ai Școlii Sanitare “Radu Miron” din Vaslui au donat sânge la Centrul de Transfuzii din Bârlad.

E vorba de viitori asistenți medicali, care s-au pregătit in ultimii ani pentru aceasta meserie și care s-au mobilizat împreună cu profesorii lor au donat sânge.

E cunoscută criza cronica de sânge din spitale, asa ca tinerii vor sa convinga cat mai multe persoane sa se implice si sa-i ajute pe cei in suferinta. “Am fost primiți la Centrul de Tranfuzii ca o gura de oxigen! Ne dorim sa ne unim eforturile și să convingem cat mai multi vasluieni sa doneze sânge.

În ciuda temerilor legate de potențiala infectare cu Covid, nu putem neglija faptul ca multi bunici, parinti, frati in suferinta depind de noi! M-am gândit să merg împreună cu elevii de la Școala Postliceala pentru a salva vieti, dar și pentru că astfel ei au ocazia să vadă partea practica. In ultimele luni, ei au studiat online si anul acesta vor absolvi.

In contextul actual, nu au putut face practica si aceasta a fost și o lecție pentru ei. Dar nu ne mulțumim cu atât! Vom fi mai multi data viitoare”, a spus asistent medical Roxana Craciun Palalae.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.