Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Doi vasluieni retinuti dupa ce au falsificat bancnote euro

Publicat

in

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, au realizat în ziua de 15 octombrie a.c., o acțiune de prindere în flagrant delict a două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune prin mijloace frauduloase (bancnote ce prezintă suspiciuni de contrafacere).

​În urma derulării acțiunii de prindere în flagrant, au fost găsite și ridicate în vederea cercetării 12 bancnote ce prezintă suspiciuni de contrafacere, în cupiură de 100 euro, ce prezentau aceeași serie. Totodată, au fost identificate și sisteme informatice folosite la derularea activității infracționale sau obținute ca urmare a acesteia.

Din cercetări a rezultat că cele 2 persoane s-au folosit de anunțuri de mică publicitate postate de persoanele vătămate pe rețele de socializare și le-au contactat în vederea cumpărării unor sisteme informatice (de tip laptop). Ca plată au fost folositebancnote ce prezintă suspiciuni de contrafacere, în cupiură de 100 euro. Cei doi au reușit să înșele astfel 2persoane vătămate din județul Vaslui.

​La data de 16 octombrie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui audispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 29de ani, din comuna Muntenii de Jos, județul Vaslui, și a unei femei de 21 de ani, din comuna Prisăcani, județul Iași. Cei doi locuiau fără forme legale în municipiul Vaslui. În cursul zilei de ieri, persoanele bănuite au fostprezentate Judecătoriei Vaslui care a dispus față de acestea măsura preventivă a arestului la domiciliupentru 30 de zile. 

​Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, falsificare de monede(valori străine), punere în circulație de valori (străine) falsificate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor două persoane.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.