Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Trei ani de cand Episcopul Ignatie ne-a cuprins cu bratele sufletului la bine, dar mai ales la greu

Publicat

in

În urma cu trei ani am fost binecuvântați! Episcopul Ignatie ne-a devenit păstor, cu bucurie înaltă și smerenie adâncă. Dar parcă Preasfinția Sa a fost întotdeauna aici, îndrumător și vindecător plin de har. Cu limpezime și bunătate, cunoaștere și iubire, Episcopul Ignatie e pe buzele și în sufletelor tuturor. Primim rugăciunea, povața, dar și dojana Preasfințitului, iar viața noastră de creștini capătă sens și însemnătate în fața lui Dumnezeu.

Ne-a cuprins cu brațele sufletului la bine, dar mai ales la greu, pe mulți i-a readus pe calea credinței și se ocupă îndeaproape de parcursul lor ca strajeri de nadejde ai adevărului și bunei cuviințe. Episcopul Ignatie a deschis un capitol minunat pentru credincioșii vasluieni. A schimbat și a făurit destine. De trei ani, cu răbdarea unui sfânt, își desăvârșește minunata lucrare. Zi după zi, neobosit, își pune amprenta pe coli de suflet, în culorile credinței și speranței! 

Milostenia şi ajutorarea aproapelui sunt o misiune constantă a Episcopului Ignatie.  Acesta a reuşit de-a lungul timpului să salveze zeci de vieţi şi să hrănească mii de copiii săraci. Își dedică întreaga viaţă carităţii şi reprezintă un exemplu de umanitate. Preasfințitul Părinte Ignatie se încadrează perfect în aceste tipare.

În județul Vaslui, acolo unde sărăcia bântuie la tot pasul, Ignatie a venit să facă bine. A ajuns faimos în zona noastră pentru salvarea şi hrănirea a mii de copiii abandonaţi sau săraci. Sau pentru că ajută bătrânii. Exact nici el nu stie cati. 

Unii îi spun “bunul Samaritean”, alții “blândul păstor”. A ridicat in tot judetul asezaminte pentru nevoiași. Ignatie zâmbește tot timpul și împarte bucurie.

De aproape trei ani de zile, la centrele sociale de zi ale Episcopiei Hușilor aproape 200 de copii de diferite vârste vin la ora 12.00 să mănânce. După masă îşi fac temele, fac sport, se joacă şi au diverse activităţi în cadrul centrului. 

Episcopia Hușilor are grijă de ei și îi pregătește pentru viață. Ajutorarea sufletelor chinuite a fost una din principalele decizii a Preasfințitului Părinte Ignatie în momentul în care a venit la Huși. A fost impresionat de traiul greu pe care îl duc unele familii și a decis să le întindă o mână de ajutor. În doi ani de zile, Episcopia Hușilor a deschis patru așezăminte sociale.

Atât copiii cât și bătrânii locuiesc în aceste centre şi au acum o viaţă mai bună. Şi copiii, şi bătrânii şi-au găsit liniştea și trăiesc toţi într-o mare familie. Cei mici primesc o nouă șansă la viață, au parte de educație și sunt salvați de la sărăcie. Învață că viața este și altfel și se pot gândi cu speranță la viitor. 

La multi ani, nouă, păcătoșii, lângă Preasfinția Voastra!

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.