Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Incendiu la Spitalul din Neamt. Zece persoane au murit, medicul de garda este in stare critica

Publicat

in

Zece persoane au decedat, sâmbătă seara, în urma incendiului izbucnit la secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piata Neamţ. Alte șapte persoane sunt în stare critică.

UPDATE 20:39: Numărul persoanelor decedate în urma incendiului a ajuns la 10.

“Zece persoane au fost declarate decedate, iar şapte persoane sunt în stare critică, inclusiv medicul de gardă”, a spus, la Antena 3, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Irina Popa.

UPDATE 20:30 „Avem opt decese, un salon evacuat, iar opt pacienţi o să fie transferaţi la Iaşi. O să fie transferaţi la Leţcani. Sursa incendiului e evaluată de ISU. Ei spun că ar fi un scurtcircuit”, a afirmat Nelu Tătaru, într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune Digi 24.

UPDATE 20:20: Încă un pacient rănit în incendiu a decedat, bilanțul morților ajungând la opt.

UPDATE 20:00: Alţi opt pacienţi, internaţi într-un salon alăturat, care au fost salvaţi, sunt transportați de urgență la Spitalul Judeţean Iaşi.

În secția de ATI unde a izbucnit incendiul erau internați, în două saloane, 16 pacienți.

Știrea inițială:

Șapte dintre pacienți au fost declarați decedați, iar un al optulea se află în stare critică. De asemenea, medicul de gardă a suferit arsuri de gradul II şi III pe 80% din suprafaţa corporală.

„Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra Neamţ a avut loc un incendiu care a afectat secţia de ATI – unde erau internaţi, în două saloane, 16 pacienţi. La acest moment şapte dintre pacienţi sunt decedaţi, iar al optulea se află în stare critică. În acelaşi timp, un medic care se află în secţie se află în stare gravă, suferind răni extinse. Ceilalţi pacienţi nu mai pot fi îngrijiţi în secţia de ATI şi urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferaţi către alte spitale. Incendiul a fost lichidat de către echipele ISU Neamţ. Conducerea SJU Piatra Neamţ îi asigură pe pacienţi că, în continuare, echipa medicală este la muncă şi intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalţi pacienţi internaţi în celelalte secţii ale unităţii medicale”, se arată în comunicatul Spitalului Judeţean Neamţ”, au transmis reprezentanții Spitalului Judeţean Neamţ, într-un comunicat.

Incendiul a fost cu flacără deschisă și degajare mare de fum. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție. O celulă de criză a fost constituită la nivelul Ministerului de Interne.  

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.