Conecteaza-te cu noi

Știri Neamț

Morga Piatra Neamt este plina de cadavre iar rudele au fost anuntate sa vina sa le ia

Publicat

in

Este o situaţie dificilă în Piatra Neamţ după incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ. Morga oraşului este plină şi nu mai sunt locuri libere pentru a depozita cadavrele celor decedaţi.

Rudele persoanelor decedate au fost somaţi să vină să-şi ia morţii pentru a-i îngropa luni, lucru fără precedent ţinând cont de faptul că persoanele aveau COVID-19 iar majoritatea personele a pacientior morţi sunt deja în izolare pentru că au fost contacti direcţi.

Rudele au fost anunţate să vină să îşi ridice morţii

Conform mărturiilor făcute de rude, autorităţile municipale din Piatra Neamţ i-au somat să vină să preia cadavrele celor decedaţi în incendiul din Piatra Neamţ. Morgă este plină şi nu mai există loc pentru depozitarea cadavrelor. Totuşi, nu numai rudele celor decedaţi au fost anunţate de autorităţi. Conform altor persoane, autorităţile au anunţat şi pe ceilalţi să vină să îşi ia persoanele decedate cu o zi înainte de tragedie. Persoanele povestesc cu stupoare că decizia este una absolut şocantă dacă e să ţină cont de faptul că nimeni nu era pregătit astăzi să vină să-şi ridice rudele trecute în nefiinţă. Un bărbat afirma faptul că nu au loc unde să ţină cadavrul rudei decedate, nu are haine de schimb pentru aceasta dar nici groapa necesară inmormanatarii

Pur şi simplu se încurcă în cuvintele lor. Au spus să ni-l dea acasă, iar acum ne spun ‘ cum să vi-l dăm acasa’. În momentul în care vi l-am dat, îl îngropaţi direct. Păi noi nu eram pregătiţi. Nu avem haine pregătite, nu avem groapă sau o locaţie în care să îl ţinem. Suntem creştini, vrem să îl înmormântăm normal.” a menţionat un bărbat, rudă cu o persoană decedată fix cu o zi înainte de tragedia din Piatra Neamţ.

Un bolnav de COVID-19 a scăpat cu viaţă după incendiul din Piatra Neamţ pentru că nu a avut loc la Terapie Intensivă

O rudă a persoanei care a scăpat ca prin minune a povestit că medicul nu l-a mai putut interna pe bărbat pentru ca secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judetean Piatra Neamț era plină, nefiind disponibil vreun loc.

” El are nevoie de oxigen mult, suntem oarecum bucuroşi că nu l-au dus acolo. Medicul a spus că nu poate să îl ducă pentru că nu sunt locuri libere. El este cu o mască pe faţă, nu poate respira fără administrare de oxigen. Mi-a spus că este bine atunci când i-am spus ce s-a întâmplat la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. Mi-a spus că este bine şi că este liniştit. Din păcate, incendiul a fost devastator şi regret moartea oamenilor. Bine că nu a fost dus la Terapie Intensivă. Poate dacă dădeam mită, unele persoane şi-ar fi dat silinţa să îl interneze la Terapie Intensivă, sigur reuşeam să îl bag la Terapie Intensivă dând şpaga. Dacă era internat acolo, probabil era acum mort. a menţionat rudă bărbatului care a scăpat cu viaţa pentru că Terapia Intensivă nu a mai avut loc să îl primească.

Populare

Stiri din categoria: Știri Neamț Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.