Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Cladirea de pe care s-a prabusit un balcon, veche de peste 50 de ani. Pagubele sunt uriase

Publicat

in

Surpriza neplacuta pentru proprietarii unui apartament situat la etajul 3 al unui bloc din Vaslui. In timpul noptii, balconul lor a cedat si s-a desprins de peretele cladirii, veche de peste 50 de ani. 

Placa din beton s-a prabusit peste balconul de la etajul inferior, punandu-l in pericol si pe acesta, asa ca oamenii au stat cu grija toata noaptea. In zori, o echipa de la Inspectoratul in Constructii era asteptata la fata locului pentru cercetari si pentru a se pronunta cu privire la siguranta cladirii. 

Reprezentanţii ISU Vaslui au anunţat că nu pot interveni deoarece la faţa locului nu au ajuns încă specialiştii din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii Vaslui şi de la Serviciul Urbanism al Primăriei.

Angajații Primăriei Vaslui nu ajunseseră la fața locului nici după ce au trecut câteva ore de la producerea incidentului. 

Pompierii au eliberat zona intrucat, langa bloc, locatarii au improvizat o gradina. Militarii au degajat apoi balconul din beton armat, cu ajutorul unei autopseciale de interventie, dotata cu echipamente deblocare/descarcerare. A fost nevoie si de un alpinist de interventie, dar si de echipajul specializat din cadrul ISU Vaslui, care au indepartat pericolul dupa ora 13. 

«Costurile vor fi foarte mari, nu avem asigurare!»

Proprietara apartamentului situat pe strada Calugareni povesteste ca a auzit un zgomot puternic in jurul orei 3 si a privit neputincioasa cum balconul s-a rupt si a cazut in gol. 

«S-a auzit un zgomot puternic. A cazut dulapul, singurul pe care il aveam in balcon. Nu am reusit sa consolidam, in momentul care s-a refacut fatada. A ramas asa. Azi-noapte s-a intamplat. Balconul a cazut. Placa noastra a ramas la etajul al II-lea. Nu stiu in ce masura vom putea refolosi fierul beton. Nu stiu sa va spun! Vor fi costuri foarte mari, nu aveam asigurare. Bine ca nu sunt victime». 

Femeia a cumparat apartamentul in urma cu 14 ani. Inca de atunci, balconul prezenta fisuri, insa oamenii nu s-au gandit ca se poate intampla uan ca asta. Autoritatile vor stabili acum daca blocul prezinta siguranta si nu cumva are nevoie urgenta de lucrari de consolidare.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.