Conecteaza-te cu noi

Știri Neamț

Draga Olteanu Matei este in stare critica! Viata ei atarna de un fir de ata

Publicat

in

Una din cele mai mari actrițe din România, Draga Olteanu Matei, a fost internată la finalul săptămânii trecute la Spitalul „Sf. Spridon” din Iași. Aceasta a fost transferată de urgență de la Piatra Neamț după ce a suferit o hemoragie digestivă. Medicii de la Iași se luptă în continuare pentru viața marii actrițe a cinematografiei românești

Veste șoc pentru cinefilii din întreaga țară. Actrița Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 ani, a fost internată de urgență la Clinica de Gastroentelogie din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași, după ce a suferit o hemoragie digestivă. Draga Olteanu Matei a fost transferată de la Spitalul din Piatra Neamț, unde se afla internată pentru tratament de specialitate. Marea actriță a cinematografiei românești a fost tranferată de urgență la Iași, starea acesteia fiind evaluată în permanență de către cadrele medicale.

Care este starea de sănătate a marii actrițe Draga Olteanu Matei?

Actrița Draga Olteanu Matei suferă de afecțiuni cardiovasculare și endocrine, iar vineri, 13 noiembrie 2020, a fost transferată de la Piatra Neamț la Iași pentru a primi tratament de specialitate. Starea femeii în vârstă de 87 de ani era stabilă, ea fiind ținută în continuare sub observație de către medicii ieșeni.

„Se află în ATI cu suport hemodinamic și respirator la 87 de ani”, a menționat conf. univ. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași. Vineri, 15 noiembrie 2020, actrița a ajuns la Iași, unde a fost evaluată în urgență. Actrița a primit imediat transfuzia de sânge, la mijloc fiind vorba despre o hemoragie importantă. Draga Olteanu Matei a comunicat de la bun început cu echipa medicală. „S-au început manevrele diagnostice și terapeutice și sperăm ca evoluția să fie una favorabilă. Doamna are și alte patologii. Are afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni endocrine care bineînțeles trebuie evaluate și tratate în continuare. Spitalul județean Piatra Neamț este spital Covid și în plus a fost transferată pentru endoscopie, eventual endoscopie intervențională”, a mai spus șeful UPU-SMURD Iași.

Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamț de mai mulți ani

După o carieră excepțională, marea actriță Draga Olteanu Matei a ales să se reatrgă din lumina reflectoarelor. Deși s-a născut în București și aproape toată viața și-a trăit-o în Capitală, odată cu moartea soțului său viața îndrăgitei actrițe s-a schimbat. Aceasta a decis să se retragă în Piatra Neamț, acolo unde este înmormântat și bărbatul care i-a fost alături actriței aproape 50 de ani. Acum, medicii de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași se luptă pentru viața marii actrițe a cinemtografiei românești, aceasta fiind supravegheată în permamență de cadrele medicale ieșene.

Radu NEAGU

Populare

Stiri din categoria: Știri Neamț Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.