Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Niciun copil nu se va trezi in ziua de Craciun fara sa zambeasca- FOTO

Publicat

in

Viata s-a schimbat radical și nu stim daca si când va reintra în normal. Credinta, bucuria de a trăi și speranta raman peceti de suflet pentru fiecare in parte. Ele ne pastreaza optimisti si generosi. Ne apropiem de finalul unui an dificil, iar spiritul Crăciunului isi face simțită prezența. Copiii s-au adaptat vremurilor, ne dau lecții de vointa si ambitie, însă niciunul nu se gândește că pandemia il va tine la Polul Nord pe cel mai iubit și așteptat mos. Mos Crăciun nu ii va dezamăgi nici în acest an. Va găsi calea sigura si potrivita sa ajunga la ei cu daruri. Doar e Moș Crăciun. Preoții din judet ii vor da o mana de ajutor, asa ca niciun copil nu se va trezi in ziua de Craciun fara sa zâmbească.

Două mii de copii din Vaslui vor primi daruri de sărbătoarea Naşterii Domnului prin intermediul Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huşi, care implementeză proiectul: Caravana „Dar de Crăciun”.

Acţiunea filantropică se va desfăşura în perioada 7 – 18 decembrie, fiecare copil inclus în campanie urmând să primească darurile acasă.

Coordonatorul proiectului, Pr. Vladimir Beregoi, îndeamnă la implicare pentru a aduce bucurie şi speranţă copiilor care au o situaţie financiară delicată.

”Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos de anul acesta nu trebuie să își piardă nicidecum din căldura, atmosfera duhovnicească, dăruirea, candoarea și fericirea cu care ne acoperă de fiecare dată. Iubite frate al celui singur și părăsit, iubită soră a celui sărman, iubite părinte al celui orfan, haideți împreună să aducem o rază de lumină și speranță pentru cei 2000 de copilași, care îl așteaptă pe Moș Crăciun! Fii alături de noi, căci, chiar dacă este pandemie, Moșul vine și anul acesta! Domnul Hristos se naște din nou, în această lume, în care noi, cuminți și primeniți la suflet, Îl așteptăm cu dor! Să încălzim și să îmbrăcăm pe acești copilași sărmani cu inima și cu faptele noastre bune, asemeni cu cele ale Pruncului din ieslea cea săracă a Betleemului, Care ne ascultă și plinește rugile noastre, în fiecare zi”, este îndemnul părintelui Vladimir Beregoi.

Copiii vor primi îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă și sanitare, dulciuri și multe zâmbete”, anunţă organizatorii caravanei.

Vasluienii și nu numai, așteptați să sprijine caravana

Fiecare om cu inima deschisă spre cei în nevoi poate să contribuie la înmulțirea bucuriei și a speranței în familiile și sufletele încercate de greutăți:

Puteți ajuta, prin contul în Lei: RO43RNCB0261160373430001- deschis la Banca BCR, filiala Huși.

Contul în Euro: RO59RNCB0261160373430004; SWIFT: RNCB RO BU;

Pentru alte detalii și informații, ne găsiți pe pagina de Facebook: „Asociația Filantropia Ortodoxă Huși” și pe site-ul: www.filantropiahusi.ro

Adresa: str. Ștefan cel Mare, Nr. 1, mun. Huși, jud. Vaslui, CP 735100; persoana de contact: Persoana de contact: Asistent Social Georgiana Popica 0765 662 558, email: filantropiaortodoxahusi@yahoo.com

„În chipul fiecărui copilaș locuiește Hristos. Avem această convingere interioară că în chipul fiecărui copilaș este Iisus, Cel născut într-o iesle sărăcăcioasă în Betleem. De aceea, Biserica acordă întotdeauna o atenție deosebită copiilor. Crăciunul este o sărbătoare prin excelență a copilașilor, pentru că ei răspândesc în jurul lor foarte multă nevinovăție și dragoste. Ei nu ne cer nimic, decât să îi iubim, să îi respectăm și să le transmitem căldura sufletului nostru. Este și ceea ce ei ne dăruiesc nouă în momentul în care reușim să le transmitem toate acestea”, a conchis Părintele Episcop Ignatie.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.