Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Tudor Polak: Contrar greutatilor, am muncit eficient, cu rezultate vizibile

Publicat

in

România a traversat, în acest an, una dintre cele mai critice perioade din istorie, perioadă care a adus provocări dificile atât Guvernului și întregului sistem administrativ, cât și fiecărui român în parte, susține Tudor Polak, candidatul PNL la Camera Deputaților. “Contextul epidemiologic în care România se află de câteva luni a determinat o mobilizare de excepție a instituțiilor statului, perioadă în care am învățat mult și am conturat măsuri necesare și aplicate nevoilor românilor.  Contrar greutăților cu care ne-am confruntat, am muncit eficient, cu rezultate vizibile, al căror impact s-a simțit la nivelul pieței muncii și în stabilitatea economică pe care am reușit să o întreținem prin măsurile de sprijin acordate angajaților și angajatorilor români. 

Activitatea mea din cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale din acest an, în calitate de secretar de stat, a fost intensă și s-a concretizat prin o serie de proiecte care au vizat sprijin financiar pentru angajați și angajatori, stimularea ocupării forței de muncă în condițiile deosebite impuse de criza epidemiologică, flexibilizarea și digitalizarea relațiilor de muncă, precum și verificarea respectării condițiilor de siguranță la locul de muncă și reducerea fenomenului de muncă nedeclarată, prin colaborarea permanentă cu Inspecția Muncii, verificarea respectării legislației de către Agențiile de Plasare a Forței de Muncă și permanentul dialog cu instituțiile subordonate pentru gestionarea eficientă a măsurilor implementate”, a declarat Tudor Polak.

Iată măsurile luate de PNL pentru a sprijini piața muncii:

📌 Ordonanța de Urgență a Guvernului 30/2020, în urma căreia, până în prezent, un total de 1,3 milioane de români au beneficiat de măsura șomajului tehnic, sprijin care a permis menținerea contractelor de muncă într-o perioadă în care multe domenii și-au suspendat activitatea ca urmare a riscurilor de îmbolnăvire și a restricțiilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii virusului.

📌 Ordonanța de Urgență a Guvernului 147/2020, în urma căreia 34.000 de părinți au beneficiat de zile libere plătite pentru supravegherea copiilor care învață în sistem online. 

📌 Ordonanța de Urgență a Guvernului 132/2020, pentru reducerea timpului de muncă cu până la 50% din timpul prevăzut în contractul de muncă, urmând ca angajații să beneficieze de indemnizații în valoare de 75% din diferența dintre salariul de bază brut prevăzut în contractul individual de muncă și salariul de bază brut aferent orelor lucrate în regim redus.

➡️ Pentru alte categorii de profesioniști, inclusiv PFA, indemnizația lunară reprezintă 41,5% din câștigul salarial mediu brut;

o Pentru zilieri, se acordă o indemnizație în valoare de 35% din remunerația cuvenită zilei de muncă;

➡️ Pentru angajații care încheie contracte de muncă pentru o perioadă de până la 3 luni, se asigură o indemnizație în valoare de 41,5 din salariul aferent zilelor lucrate.

Măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă, incluse în Planul de Relansare Economică a Guvernului:

📌 Ordonanța de Urgență a Guvernului 92/2020, în urma căreia:

➡️ Se decontează 41,5% din salariul brut pentru angajații cu contracte de muncă suspendate care își reiau activitatea, astfel încât companiile sau instituțiile în cauză să se poată recupera treptat, fără pierderi majore; 2,1 miliarde de lei au ajuns, în total, către cei 646.500 de beneficiari ai măsurii.

➡️ se decontează 50% din salariul mediu brut pentru:

o angajații cu vârsta de peste 50 de ani; 

o tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani;

o cetățenii români reveniți din străinătate.

➡️ S-a  acordat un total de 27,5 milioane de lei pentru telesalariați, măsură de care au beneficiat 10.999 solicitanți, care au primit sume în valoare de 2.500 de lei pentru achiziționarea echipamentelor tehnologice necesare.

📌 Colaborare constantă cu Inspecția Muncii: am dispus controale pentru a descuraja și limita fenomenul muncii nedeclarate și a ne asigura că angajații își desfășoară activitatea în condiții optime de muncă, fără a le fi afectată siguranța și sănătatea.         

📌 Am coordonat un grup de lucru pentru protecția lucrătorilor români,  gestionând situația românilor care lucrează peste granițe și asigurându-ne că acestora le sunt respectate drepturile și că beneficiază de toate informațiile necesare pentru a pleca în străinătate în condiții de siguranță.     

📌 Am verificat documentele în baza cărora Agențiile de Plasare a Forței de muncă mediază angajările românilor în străinătate;

📌 Am demarat o campanie de informare pentru cetățenii români care au optat pentru munca în străinătate, punându-le la dispoziție informații despre derepturile pe care le au, legislația muncii din țările în care urmau să lucreze și date de contact de la ambasada României în statele vizate. 

📌 Am lucrat, alături de ministrul muncii și în colaborare cu ministrul muncii din Germania, la adaptarea legislației muncii din Germania pentru a proteja drepturile și siguranța angajaților români. 

📌 Am rămas în permanent contact cu cetățenii și cu nevoile lor, ne-am adaptat unor situații imposibil de anticipat și am reușit, ca până în prezent, să gestionăm, în regim de criză, un sistem bine pus la punct și orientat către cetățeni. 

În aceste luni dificile, măsurile pe care le-am adoptat au avut un impact remarcabil, fiind unul dintre statele care au reușit, în timp record, să dispună ajutor financiar pentru angajatori din bugetul de stat, astfel încât angajații să își poată păstra locurile de muncă și să beneficieze de o sursă de venit stabilă, în ciuda suspendării contractului de muncă. 

Vom continua, în aceeași notă de seriozitate și implicare,  să ne facem datoria și să aducem soluții concrete și eficiente pentru nevoile românilor!

MATERIAL DE PROPAGANDĂ ELECTORALĂ, REALIZAT DE SC VYSCOAT FASHION SRL, LA COMANDA PNL VASLUI. COD MANDATAR FINANCIAR: 11200025

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.