Conecteaza-te cu noi

Știri Vaslui

Episcopia Husilor acorda burse de studiu pentru elevii si studentii cu rezultate deosebite la învatatura

Publicat

in

Un număr de 15 elevi şi studenţi cu rezultate deosebite din judeţul Vaslui vor primi în cursul anului şcolar şi universitar 2020-2021 burse de studiu din partea Episcopiei Huşilor, în cadrul programului de burse “Episcopul Ioachim Mareş”.

Într-un comunicat postat pe site-ul episcopiei Huşilor au fost anunţaţi câştigătorii primei ediţii a programului de burse, desemnaţi în urma unui proces de selecţie, printre beneficiar fiind cinci studenţi, doi la Medicină, doi la Asistenţă Socială şi unul la Teologie şi zece elevi de gimnaziu.

“Bursele acordate în acest program încurajează studiul şi performanţele educaţionale, ele fiind adresate elevilor şi studenţilor cu rezultate şcolare deosebite, cu domiciliul în judeţul Vaslui. La această primă ediţie a concursului s-au înscris 49 de candidaţi. Programul de burse poartă numele vrednicului de pomenire ‘Episcopul Ioachim Mareş’, cel prin care Eparhia Huşilor a fost reactivată în anul 1996, ca omagiu adus moştenirii spirituale, culturale şi edilitare lăsate tuturor credincioşilor din judeţul Vaslui”, au precizat reprezentanţii Episcopiei Huşilor.

Elevii de gimnaziu vor primi 300 de lei lunar, iar studenţii vor primi 500 de lei pe lună, pe parcursul întregului an şcolar şi universitar.

Programul de burse “Episcopul Ioachim Mareş” se alătură altor proiecte similare derulate de Episcopia Huşilor: “Braţele Părinteşti”, derulat în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, “Axios”, desfăşurat în parteneriat cu asociaţiile NEPSIS şi AXIOS ale Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale şi “Sfântul Ioan Evanghelistul”, care se desfăşoară în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Română din Cambridge, Marea Britanie.

Populare

Stiri din categoria: Știri Vaslui Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.